Overclocking My HD2600Pro Ice-Q Factory Overclocked GPU - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-06-2008, 11:54 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2
Question Overclocking My HD2600Pro Ice-Q Factory Overclocked GPU

I have an HIS Radeon HD2600PRO ICE-Q Video Card with a factory overclocked memory clock and core clock (650 core / 1050 "effective" memory clock). While digging through the ATI Catylist control center, i found ati overdrive over clocking utility. When i went in there, it gave me a warning that over clocking the video card may mess up my pc. So here's the question:

Can I overclock the card without messing up my pc? I have one 120mm rear exhaust fan, and the video card has the ice-q cooler on it (Newegg.com - HIS Hightech H260PRQT512DDN-R Radeon HD 2600PRO 512MB 128-bit GDDR2 PCI Express x16 HDCP Ready Video Card - Desktop Graphics / Video Cards). I also have the stock cpu cooler on my e7200, and no other air flow. With this config, is it recommended to over clock the video card? Thanks for your suggestions.
__________________

__________________
forumdude123 is offline  
Old 09-06-2008, 01:38 PM   #2 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default Re: Overclocking My HD2600Pro Ice-Q Factory Overclocked GPU

You can but don't use ATI Catalyst. Download ATITool and overclock it through there.
__________________

__________________


Baez is offline  
Old 09-06-2008, 01:40 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2
Default Re: Overclocking My HD2600Pro Ice-Q Factory Overclocked GPU

why not use catylist
__________________
forumdude123 is offline  
Old 09-06-2008, 02:06 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Overclocking My HD2600Pro Ice-Q Factory Overclocked GPU

Overdrive is really limited in terms of overclocking options, ATiTool has more headroom, and it has a built in test for Artifact utility
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 09-06-2008, 02:51 PM   #5 (permalink)
I poop on the rug
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,218
Default Re: Overclocking My HD2600Pro Ice-Q Factory Overclocked GPU

ya overdrive definitely is limited... usually only lets you get lke 100 mhz extra... when more than lkely it can do more than 100mhz
__________________
Current Build:
Intel 8700k | 16GB G.skill Trident Z | Z370 Gigabyte Auros Gaming Extreme |
Asus GTX1080 Strix | Corsair H100i V2 | Corsair 750D | Corsair RM850X
NosBoost300 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Overclocking an Nvidia 8600GT GPU - Clock settings jmoussa87 Overclocking and Modding 14 08-17-2008 02:06 PM
Overclocking Q9450/Crossfire/OC GPU d3nd3 New Systems | Building and Buying 1 07-03-2008 02:08 PM
GPU Overclocking...simple question mgcook Overclocking and Modding 3 12-31-2007 11:07 PM
GPU Overclocking kevin2041 Overclocking and Modding 15 09-12-2007 04:26 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.