overclocking my E2180 - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-30-2007, 12:10 PM   #21 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: overclocking my E2180

I couldnt get anything past 2.9ghz stable at 1.325V. Out of curiosity, what is your Vid on the cpu. Mine is 1.5 I'm starting to think i got a crappy chip compared to my excellent q6600.
__________________

__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 11-30-2007, 12:37 PM   #22 (permalink)
I feel funny...
 
thirdshiftdj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lowell,Ma
Posts: 3,808
Send a message via AIM to thirdshiftdj
Default Re: overclocking my E2180

1.325 I'm shutting orthos down after 6 hours. I need to read more about this thing and see what everyone else is doing.
__________________

__________________
NUFFIN!
thirdshiftdj is offline  
Old 11-30-2007, 12:45 PM   #23 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: overclocking my E2180

Nah, not the voltage you're using, whats the Vid in cpu-z.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 11-30-2007, 01:50 PM   #24 (permalink)
I feel funny...
 
thirdshiftdj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lowell,Ma
Posts: 3,808
Send a message via AIM to thirdshiftdj
Default Re: overclocking my E2180

Cpu-z shows vid? Core temps says its 1.325
__________________
NUFFIN!
thirdshiftdj is offline  
Old 11-30-2007, 03:22 PM   #25 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: overclocking my E2180

Core voltage and Vid are 2 different things. No matter what your core voltage is set to, the Vid never changes, and ya it shows up in cpu-z. Example, my q6600 has a Vid of 1.2 and the e2180 has a vid of 1.5
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 11-30-2007, 04:38 PM   #26 (permalink)
I feel funny...
 
thirdshiftdj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lowell,Ma
Posts: 3,808
Send a message via AIM to thirdshiftdj
Default Re: overclocking my E2180

ah I found it. 1.2
__________________
NUFFIN!
thirdshiftdj is offline  
Old 11-30-2007, 07:00 PM   #27 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 18
Default Re: overclocking my E2180

whats this vid thing? I can't find it in CPU-Z

anyways, is the stock voltage for E2180 supposed to be 1.325V? Apparently my CPU came with volts at 1.152-1.168-1.184 (CPU-Z shows the voltage fluctuating between these three values)
thenovices is offline  
Old 12-01-2007, 03:08 AM   #28 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: overclocking my E2180

cpu-z doesnt always show current cpu voltage.
Check using your bios or everest.
__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 12-03-2007, 03:35 PM   #29 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2007
Location: Seattle, Washington
Posts: 131
Send a message via AIM to Durftard Send a message via MSN to Durftard
Default Re: overclocking my E2180

my experience with my e2180:

been running orthos for about 2 hours now on stock vcore @ 3050 mhz

cpu-z reports the voltage varying between 1.280 1.296 and 1.304

everest home is being kinda weird :freak: shows me with 375 fsb and 8x multiplier. i cant find vcore reading in everest? and it only shows temps of my harddrive and gpu? i've been using speedfan and TAT to read temps, under stress im at about 50 deg. celcius w/ stock heatsink, spiked highest at 55

and the only core voltage setting i see in my bios says : 0.0000

sorry i'm kinda new to this whole thing xD



when i RMA'd my mobo i forgot to take off the retention bracket for my tuniq tower, so i'm stuck using stock heatsink :sigh:
Durftard is offline  
Old 12-03-2007, 04:10 PM   #30 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: overclocking my E2180

I'm starting to think i got a bunk chip. Oh well at least its just my media pc.
__________________

__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
An Extensive Guide: Maximizing Performance, Minimizing Budget Sora New Systems | Building and Buying 42 08-23-2008 06:35 PM
overclocking the intel E2180 escallui Overclocking and Modding 11 11-25-2007 11:36 AM
UnBiased Intel Core 2 Duo Overclocking with Overclocking Test Systems veg1992 Overclocking and Modding 7 11-21-2007 07:24 PM
Overclocking questions 101 lafguy81 Overclocking and Modding 29 10-23-2007 10:44 AM
Overclocking my new AM2 6000+ Lord Lihp Overclocking and Modding 16 08-18-2007 10:37 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.