Overclocking my DFI Infinity and 3600+ x2 - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-19-2007, 10:18 PM   #11 (permalink)
cuPWNED
 
commandercup's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: N.VA
Posts: 1,465
Send a message via AIM to commandercup Send a message via MSN to commandercup
Default Re: Overclocking my DFI Infinity and 3600+ x2

Quote:
Originally Posted by bmxfreakrider View Post
where do they cap at?
doesn't it depend to your ram and heatsink/cooling?

if you can keep raising the vcore (up until the terminal vcore) and still maintain a good temp, then you can keep going as long as your ram isn't being pushed too far
__________________

__________________
Q9300 - HD 4870 - 4GB Crucial Ballistix Tracers - 1TB Samsung Spinpoint F1 - Corsair 650TX - Foxconn P45A-S
commandercup is offline  
Old 09-19-2007, 10:25 PM   #12 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default Re: Overclocking my DFI Infinity and 3600+ x2

maybe I can push this thing wayyy further. ram is probably about 26C, and my cpu is (get ready for it because I am not) OOH lol, 44C idle! oh wait, im folding, nevermind. lets stop folding and see my idle then. ...................38C......35C.....33C.......idle s 33C, lol

wait i seen it pop a 29C and go back up
__________________

__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 09-19-2007, 10:27 PM   #13 (permalink)
cuPWNED
 
commandercup's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: N.VA
Posts: 1,465
Send a message via AIM to commandercup Send a message via MSN to commandercup
Default Re: Overclocking my DFI Infinity and 3600+ x2

then go for it, check online to see what terminal velocity is for your proccesor and what the maximum operating temperature is, stay a bit clear of it and not borderline since problems can happen
__________________
Q9300 - HD 4870 - 4GB Crucial Ballistix Tracers - 1TB Samsung Spinpoint F1 - Corsair 650TX - Foxconn P45A-S
commandercup is offline  
Old 09-19-2007, 10:36 PM   #14 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default Re: Overclocking my DFI Infinity and 3600+ x2

yep....

2.9ghz, booting stops at 2.92ghz...

CPU-Z Validator Database
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 09-19-2007, 10:36 PM   #15 (permalink)
Custom User Title
 
decibaL's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 341
Default Re: Overclocking my DFI Infinity and 3600+ x2

Quote:
Originally Posted by commandercup View Post
then go for it, check online to see what terminal velocity is for your proccesor and what the maximum operating temperature is, stay a bit clear of it and not borderline since problems can happen
my physics teacher would kill you for saying terminal velocity...
__________________

decibaL is offline  
Old 09-19-2007, 11:11 PM   #16 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default Re: Overclocking my DFI Infinity and 3600+ x2

lol.....


3.0GHZ!!! im happy...back to 2.4 i go, after this horrendus beep that came deep within the dwellings of my pc, that sent the lights flickering inside the pc, and my kb lighs flashing in order...eeh creepy, no wonder I christened it the "Blue Demon"

Validating the cvf file now, untill then here is a text dump I managed to get.

uhh....HAHAHAHAH WTF HAHAH HAHA DOESNT EXPLAIN, HAHAH LOOK AT THIS....

DMI Processor
-------------
manufacturer AMD
model AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3600+
clock speed 2940.0MHz
FSB speed 38.0MHz
multiplier 77.5x


DMI Processor
-------------
manufacturer AMD
model AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3600+
clock speed 2940.0MHz
FSB speed 38.0MHz
multiplier 77.5x

wtf?

ok i guess I will try the html dump

much better.

Core Speed 3004.7 MHz
Multiplier x Bus speed 10.0 x 300.5 MHz
HT Link speed 600.9 MHz
Stock frequency 2000 MHz


and here is the validator....whoo am I glad it did not get corrupted

haha yay 3.0ghz....and I thought it was impossible (remembering the horrid beep...shudders)

CPU-Z Validator Database

EDIT:

some more stuff from the cpuz file

Hardware monitor
-----------------------------------------------------

ITE IT87 hardware monitor

Voltage sensor 0 1.47 Volts [0x5C] (CPU)
Voltage sensor 1 1.22 Volts [0x4C] (Northbridge)
Voltage sensor 2 3.28 Volts [0xCD] (+3.3V)
Voltage sensor 3 4.92 Volts [0xB7] (+5V)
Voltage sensor 4 12.10 Volts [0xBD] (+12V)
Voltage sensor 5 -5.89 Volts [0x5C] (-12V)
Voltage sensor 6 -8.70 Volts [0x88] (-5V)
Voltage sensor 7 5.08 Volts [0xBD] (+5V VCCH)
Voltage sensor 8 3.09 Volts [0xC1] (VBAT)
Temperature sensor 0 35°C (94°F) [0x23] (CPU)
Temperature sensor 1 57°C (134°F) [0x39] (NorthBridge)
Temperature sensor 2 32°C (89°F) [0x20] (System)
Fan sensor 0 1671 RPM [0x194] (CPU)
Fan sensor 1 5000 RPM [0x87] (NorthBridge)
CPU sensor 0 42°C (107°F) [0x5B] (core #0)
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 09-20-2007, 03:05 PM   #17 (permalink)
cuPWNED
 
commandercup's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: N.VA
Posts: 1,465
Send a message via AIM to commandercup Send a message via MSN to commandercup
Default Re: Overclocking my DFI Infinity and 3600+ x2

congrats, I'm oc'ing my gpu and cpu as well :P been trying the 10x multiplier
__________________
Q9300 - HD 4870 - 4GB Crucial Ballistix Tracers - 1TB Samsung Spinpoint F1 - Corsair 650TX - Foxconn P45A-S
commandercup is offline  
Old 09-20-2007, 11:32 PM   #18 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Overclocking my DFI Infinity and 3600+ x2

300 HTT congrats thats hard enough to do.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 09-20-2007, 11:44 PM   #19 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default Re: Overclocking my DFI Infinity and 3600+ x2

yep...292 was max boot, but from what I hear, this board alone can handle like 400ht....lol

ill try that later, maybe...

like lower my multi to 5 and set the ht to 350 and see if it boots, the ram would be at almost ddr2-800 speeds, would have to really losen my timings, and probably up the voltage...but before I can do that, I must invest in one of these.
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 09-20-2007, 11:48 PM   #20 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Overclocking my DFI Infinity and 3600+ x2

yeah i need a chipset fan for my 590 sli mobo(its loud). whoops cogratulations evga the first pciex card sits right on top of it.
whats the point of running 350 x 5?
my evga runs 320 x 9.5.
theres no way in h eee double hockey sticks you can run at 400 anywhere close to stock multi.
__________________

__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.