overclocking memory - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-30-2005, 04:33 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 222
Default overclocking memory

I have 2gb and I want 2 1/2 is there a way to overclock memory?
__________________

ikillyou61 is offline  
Old 12-30-2005, 05:18 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Location: Massachusetts
Posts: 458
Default

i think you have the wrong idea about what overclocking is. You posted earlier on trying to overclock a 128mb GFX card to 256mb, and u got the response that you cant because that is adding memory which you cant do. Now you want to "overclock" 2gigabytes of memory to 2.5 gigabytes of memory, and this is not possible. Overclocking increases the speed of things, you are adding memory to things you cant add memory to.
__________________

__________________
Intel E8400
Zalman 9500AT
evga 8800gt dual-slot cooler
4gig (2x2gb)g.skill ddr2 1066
gigabyte p43-ds3L
Antec sonata II mid tower
200gb Seagate HDD, 500gb Seagate HDD, 1TB Seagate HDD
bkolk is offline  
Old 12-30-2005, 06:21 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 56
Default

ban the troll
fork is offline  
Old 12-30-2005, 07:46 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

**** man, try and learn as you go I certainly dont no everything far from it but look things up a little.
__________________
baronvongogo is offline  
Old 12-30-2005, 07:48 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 900
Default

Please read the overclocking sticky before posting overclocking questions like that.
__________________
Jesus said to him, "I am the way, the truth, and the life; no one comes to the Father but through me". -John 14:6
PizzatheHut06 is offline  
Old 12-30-2005, 10:12 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Ridlyn's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,920
Default

WOW, i told i dont know how many times in another thread of yours u dont overclock it to get more ram you overclock the speeds of the ram.
For example a 128mb 5200 the core clock and memory clock are 250/300 when you oc something you're raising the core clock and memory clock not the amount of ram. Same thing said for ram, you're raising the speed of the ram when you oc not the amount.

PLS, ban this kid.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sylus View Post
Could have been worse, you could have been raped by a clown.
Ridlyn is offline  
Old 12-31-2005, 01:50 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 138
Default

If you ban him, when's he ever gonna learn? The time is nigh, even though it may be a little difficult to teach.
P.S. To overclock 2 GB of RAM to 2.5, install another 512 MB.
JiveTurkey is offline  
Old 12-31-2005, 02:28 AM   #8 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

When you overclock you memory, you do not increase the ammout of memory, you increase the speed of the memory. Right now your memory runs at 200MHz (DDR400). You might be able to overclock it to 250MHz (DDR500). Please read the overclocking sticky. The same thing applys to overclocking video cards and processors.
__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 12-31-2005, 11:17 PM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 659
Send a message via AIM to KCRMYZ Send a message via MSN to KCRMYZ
Default

Quote:
Originally posted by bkolk
i think you have the wrong idea about what overclocking is. You posted earlier on trying to overclock a 128mb GFX card to 256mb, and u got the response that you cant because that is adding memory which you cant do. Now you want to "overclock" 2gigabytes of memory to 2.5 gigabytes of memory, and this is not possible. Overclocking increases the speed of things, you are adding memory to things you cant add memory to.
Wow if you try ocing a vid card from 128 to 256 theres this thing everyone hates where you hear BOOM BOOM BOOM.
KCRMYZ is offline  
Old 12-31-2005, 11:23 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

I don't care what people think. If he didnt understand the first one or two threads, he will never understand.
__________________

c0rr0sive is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.