overclocking for dummies - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-24-2006, 05:34 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 57
Default overclocking for dummies

self explanatory really. me=dummy and i wana know how overclocking works and how to do it.
__________________

devilstar187 is offline  
Old 02-24-2006, 05:45 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

Overclocking Basics and Tempreature Guide. It's the sticky at the top of the page.

http://www.techist.com/showthread.php?threadid=22031

Ryan
__________________

__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 02-25-2006, 12:32 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 57
Default

yea i have read it but there are lots of things in it i dont really understand and i was hoping for a more simplified explanation.
__________________
light a candle for the sinners, set the world on fire.....
devilstar187 is offline  
Old 02-25-2006, 12:39 AM   #4 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

hrmmm i shall say my 2 cents from my experience.. to overclock ur cpu, you also have to either overclock your ram to keep up with its processor, or use dividers so its not running at same speeds as ur processor... for some mobo's (like mine) that don't have dividers you could just lower the speed of the ram... but i don't find this being an effective overclock... but don't take my word for it.... basically, your ram has to run at a pace that it can handle.. otherwise ur computer will not start... ya, imma cut this short, about to try 3dmark05 with my opty in!
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 02-25-2006, 12:50 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

This seems like a Google project. Run a search or check google.

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 02-25-2006, 01:56 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 114
Send a message via AIM to Duplicity
Default

This forum has become infested with n00bs asking the same questions over and over. There is a neat search function on this forum. There is a wonderful place called google.com. Use them.
__________________

__________________
DFI Lanarty Ultra-D
Opteron 165 @ 2.5, 1.325v
1x1GB Mushkin XP4000 @ 250, 3-4-3-8 (another gig on the way)
Sapphire X1900XT @ 700/800 (she\'ll do better, but I need to replace the stock cooler)
WD 1600JB 160GB
Antec SP 500W
Duplicity is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.