Overclocking athlon 3800+ - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-15-2007, 05:20 AM   #1 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Overclocking athlon 3800+

with my 3800+ X2 coming in 10 days (christmas) its time to see what my ahtlon 64 3800+ can do after a year of loyal servive

Overclock 1:



I will edit this post in a sec when ive stepped it up a bit and post some benchies not that they would be anything special lol
__________________

Nick is offline  
Old 12-15-2007, 09:42 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
eyeCpc's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: Overclocking athlon 3800+

The 4200+ X2 was the better ocer in the 939 lineup. Don't expect much with a 3800+ since it's not one for having a gaming and ocing rep to start with.
__________________

eyeCpc is offline  
Old 12-15-2007, 09:50 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 678
Default Re: Overclocking athlon 3800+

I can't tell if thats 939 or am2..
But I have my 3600+ at 2.8 atm.. you can get higher than that ! : )
andrewsvalesen is offline  
Old 12-15-2007, 09:51 PM   #4 (permalink)
Custom User Title
 
decibaL's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 341
Default Re: Overclocking athlon 3800+

ah good old venice core, 2.8 on my 3000+
__________________

decibaL is offline  
Old 12-15-2007, 09:59 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
eyeCpc's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: Overclocking athlon 3800+

Quote:
Originally Posted by andrewsvalesen View Post
I can't tell if thats 939 or am2..
But I have my 3600+ at 2.8 atm.. you can get higher than that ! : )
The screen shot there shows 939 in both popup screens. The oc seems quite a bit high for a 2ghz model cpu however. Even the AM2 X2 models are still 2ghz there. AMD Processors for Desktops: AMD Athlon™ 64 FX, AMD Athlon™ X2 Dual-Core, AMD Athlon™ 64, and AMD Sempron™ Processor
eyeCpc is offline  
Old 12-16-2007, 06:27 AM   #6 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: Overclocking athlon 3800+

soz its a skt 939 AMD Athlon 3800+ Venice core, i discovered its not the best overclocker in the world...my highest was 2.74Ghz and im upgrading to a skt 939 AMD Athlon 3800+ X2 Toledo core
Nick is offline  
Old 12-16-2007, 06:44 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
eyeCpc's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: Overclocking athlon 3800+

The 4200+ and 4600+ X2 models are the best in the line for ocing. The 3800+ X2 is more of a good work horse while not being one you can really crank up alot. For the 939 models the FX lineup of single core models are better geared.
eyeCpc is offline  
Old 12-16-2007, 08:43 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Overclocking athlon 3800+

So lets see you hit 2.7!!
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 12-16-2007, 09:36 PM   #9 (permalink)
Master Techie
 
eyeCpc's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: Overclocking athlon 3800+

I don't have to worry here. I run stock at 3ghz with the 6000+ X2 AM2 model. For the older 939 model there you won't get far trying to push it much since it wasn't meant to be an ocer. On the older AMD boards the Barton cored Atholon XP2500+ was one along with the Semprons. Go back far enough and the old Slot 1 TBirds were noticed.
eyeCpc is offline  
Old 12-16-2007, 09:51 PM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Overclocking athlon 3800+

Yo Nick is that stable?
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
An Extensive Guide: Maximizing Performance, Minimizing Budget Sora New Systems | Building and Buying 42 08-23-2008 06:35 PM
Athlon 64 X2 6000+ (3.0gHz) or Athlon 64 X2 6400+ (3.2GHz) jpfan18 New Systems | Building and Buying 19 11-22-2007 06:07 PM
UnBiased Intel Core 2 Duo Overclocking with Overclocking Test Systems veg1992 Overclocking and Modding 7 11-21-2007 07:24 PM
Overclocking my new AM2 6000+ Lord Lihp Overclocking and Modding 16 08-18-2007 10:37 AM
tips for overclocking athlon 3800+ Nick Overclocking and Modding 13 07-05-2007 03:13 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.