Overclocking - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-06-2006, 11:02 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Perth, Australia
Posts: 327
Exclamation Overclocking

I'm thinkin of OCing my laptop, because its got the worst processor (less than 1Ghz). So i was wondering what software i should use?

Thanks.
Sinci
__________________

sinci is offline  
Old 01-06-2006, 01:12 PM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

¯\_(ツ)_/¯
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,303
Default

OCing a lappy ain't a great idea.

Lappys have enough heat problems as they are.

It may be possible (but not easy) to replace the CPU in your lappy.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is online now  
Old 01-06-2006, 08:45 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Perth, Australia
Posts: 327
Default

Thanks trotter, but i cannot find a compatible processor for my laptop. Its a Toshiba M300 so help from anyone would be greatly appreciated.

Sinci
__________________
InfernoDeals
sinci is offline  
Old 01-06-2006, 10:47 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Ridlyn's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,920
Default

Right click on my computer>properties, and that will tell what type of processor that you have then we can find out what socket it is.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sylus View Post
Could have been worse, you could have been raped by a clown.
Ridlyn is offline  
Old 01-07-2006, 01:46 AM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

Pentium M 1.1ghz

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 01-07-2006, 07:58 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Perth, Australia
Posts: 327
Default

Ridlyn, i haven't recieved this laptop yet, but this is it as Ryan said.
High Performance Mobile Intel® Pentium® M Processor 733 1.1GHz ULV
__________________
InfernoDeals
sinci is offline  
Old 01-07-2006, 08:23 AM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 833
Send a message via ICQ to Amd2800 Send a message via AIM to Amd2800 Send a message via Yahoo to Amd2800
Default

so how u gonna OC something u havnt got
__________________
NEW PC : The I5-2500 3.3ghz
CPU : Intel I5-2500 @ 3.3Ghz *SandyBridge* - Ram : 8GB DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Asus P8H67-M Pro
HDD0 : 1TB Sata 2 - GFX : ATI Radeon HD6950 2GB - Sound: Realtek 5.1 Onboard - OS1 : Windows 7 Ultimate X64

Dell Studio 1747 Laptop
CPU : Intel I7 - Q720 @ 1.66Ghz - Ram: 4GB Ram DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Dell - HDD: 2x 500GB Sata 2 - OS1: Windows 7 Ultimate X64





Quote:
I want a processor in my brain..... Can i upgrade my ram?

Amd2800 is offline  
Old 01-07-2006, 08:40 AM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

Pentium M's aren't bad. at 1.1GHZ, it would probabbly be equivalent to about a 2GHZ P4
__________________
Apokalipse is offline  
Old 01-07-2006, 09:03 AM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

use this one:
http://www.nzone.com/object/nzone_do...bit_82.12.html
I know it's a beta, but it shouldn't really matter much.
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.