Overclocking 3000 venice w/ MSI Neo4-f - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-25-2005, 05:21 PM   #11 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 902
Send a message via AIM to Sevoma
Default

I cleared the cmos by pushing the button. I know it cleared b/c my time and date reset also. I will try again later, but I am encoding another video currently, so I cannot try now.
__________________

__________________
<a href=\"http://truecombat.us\"><img src=\"http://www.truecombat.us/images/buttons/tcusbannersmall.jpg\"></a>

Sevoma Web Hosting
Sevoma is offline  
Old 06-25-2005, 05:30 PM   #12 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Pushing a button? What button is that? I assume it must be an MSI specific thing or what?

It might be a 'light reset' or something though it your memory is still at that speed
__________________

Nubius is offline  
Old 06-25-2005, 08:44 PM   #13 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: USA
Posts: 162
Send a message via AIM to Nissanspecv04
Default

Quote:
Originally posted by Nubius
Pushing a button? What button is that? I assume it must be an MSI specific thing or what?

It might be a 'light reset' or something though it your memory is still at that speed
I have the same mobo. the button does a full cmos reset. Ive done it about 20 times in the past couple days with all the problems ive been having from trying to overclock.

I dont know why your ram is running underclocked. Try taking it out and putting it back in after a reset. I had to do that once and check your voltage for ram it should be in yellow numbers not red or white.
Nissanspecv04 is offline  
Old 06-25-2005, 08:46 PM   #14 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

hmmm that's kind of cool to have a little button....I hooked a 12" 3pin extender up to my CMOS pins so that the Jumper is up at the top of my case for easy access Especially because of my water cooling tubing it's hard to get in there to reset it
Nubius is offline  
Old 06-25-2005, 08:59 PM   #15 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: USA
Posts: 162
Send a message via AIM to Nissanspecv04
Default

Quote:
Originally posted by Nubius
hmmm that's kind of cool to have a little button....I hooked a 12" 3pin extender up to my CMOS pins so that the Jumper is up at the top of my case for easy access Especially because of my water cooling tubing it's hard to get in there to reset it
thats a cool idea
Nissanspecv04 is offline  
Old 06-26-2005, 08:22 AM   #16 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 902
Send a message via AIM to Sevoma
Default

Well I got the ran back to 200, I had to manually set it. I don't know why it now defualts to 167MHz though...

I have it oced to 2.0 w/ 222fsb and I might keep it there for a while until I buy the zalman 7700 or 7000 copper. I am using the stock cooler now, and that does a good job too.
__________________
<a href=\"http://truecombat.us\"><img src=\"http://www.truecombat.us/images/buttons/tcusbannersmall.jpg\"></a>

Sevoma Web Hosting
Sevoma is offline  
Old 06-26-2005, 07:27 PM   #17 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

cool deal, anything better than stock
Nubius is offline  
Old 06-26-2005, 09:00 PM   #18 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

i thought that those venice cores were suposed to be awsom at OCing? cos 2.17 aint that great. most winnies will do 2.3-2.4 and i get 2.5 stable stock vcore stock cooling.

About the ram speeds i think that you might have you ram set to auto sellect the ratio and when you oc your fsb your mobo tries to keep the ram speed at or below 200mhz a few times i've flashed my bios and then set the fsb to 250 or so and started up checked cpu-z and found my ram doing lke 180mhz cos i forgot to set the devider.
__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Old 06-26-2005, 09:12 PM   #19 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
i thought that those venice cores were suposed to be awsom at OCing? cos 2.17 aint that great. most winnies will do 2.3-2.4 and i get 2.5 stable stock vcore stock cooling.
It's called they are just learning how to overclock fo0l

I don't remember you hitting record overclocks when you first started out.
Nubius is offline  
Old 06-26-2005, 10:26 PM   #20 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

srry man i thought that that was a wall. not critisizing just wondering if the much vaunted venice wern't as great as people said.
__________________

__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.