Overclock old graphiks card - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-12-2005, 03:05 AM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
GrimReaper23's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Fort Gordon
Posts: 1,912
Send a message via Yahoo to GrimReaper23
Default Overclock old graphiks card

geforce3 ti200 how am i going to overclock this thing because I tried the thing in the one thread but that got me no where wouldn't let me hit additional. Any help is greatly appreciated.
__________________

GrimReaper23 is offline  
Old 03-12-2005, 03:46 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 284
Default

try downloading coolbits.
__________________

comrad is offline  
Old 03-12-2005, 04:08 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,291
Default

yea grab it from http://downloads.guru3d.com/download.php?det=815 it unlocks the overclocking tab in the graphics card properties and it will look like this http://www.iamnotageek.com/images/tips/coolbits_2.gif
__________________
Simon is offline  
Old 03-12-2005, 11:45 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
majistic's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,434
Default

Can I overclock my GeForce FX 5200 ? And can I download software that will allow me to do it ?
__________________
majistic is offline  
Old 03-12-2005, 11:47 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Quote:
Originally posted by majistic
Can I overclock my GeForce FX 5200 ? And can I download software that will allow me to do it ?
You sure can (ok there is like a 99% chance you can lol). Just get CoolBits and overclock it. But don't expect anything thoo big...
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 03-12-2005, 06:37 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
GrimReaper23's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Fort Gordon
Posts: 1,912
Send a message via Yahoo to GrimReaper23
Default

yea but i tried coolbits it didn't work. Maybe i did it wrong where woulkd i put the file.
__________________
GrimReaper23 is offline  
Old 03-13-2005, 12:57 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
majistic's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,434
Default

Yeah see, dont you download cool bits, but you have to get some certain file ? I have no idea how to do it, I have never overclocked anything before.
__________________
majistic is offline  
Old 03-13-2005, 12:44 PM   #8 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,301
Default OC NVidia

From the March 2005 issue of PC World:

Quote:
NVidia has even built overclocking settings into the latest drivers. To enable them, open Windows Registry editor by going to Start, Run, typing regedit, and pressing Enter. Navigate to "HKEY_lOCAL_MACHINE/SOFTWARE/NVIDIA Corporation/Global/NVTweak/", right-click the right pane of the editor and choose to add a new DWord called coolbits. Edit that entry and give it a hex value of 3, then close your Registry editor. The NVidia tab under your PC's advanced display properties settings will now feature a "Clock Frequency Settings" page that allows you to adjust memory and graphics chip clock speeds for your board. Click the "Detect Optimal Frequencies" button if you want the utility to try to find safe overclocked settings for your graphics board.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 03-13-2005, 12:54 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
majistic's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,434
Default

Awesome Trotter, I will go try it now. Thanks.
__________________
majistic is offline  
Old 03-13-2005, 12:57 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
majistic's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,434
Default

Ok, I went to go look for Coolbits the program (its a program right?) And all I found is the reg key, which I have already entered in...

Could someone link me so that I can download it ?
__________________

__________________
majistic is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.