Overclock an amd a64 dual core 4200+ - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-19-2007, 05:33 PM   #11 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default Re: Overclock an amd a64 dual core 4200+

bump bump
__________________

Norcent is offline  
Old 05-19-2007, 09:52 PM   #12 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Overclock an amd a64 dual core 4200+

on your mobo, you will not be able to go much past that without a vcore increase. which is impossible on your mainboard. so...meh. youre probably there. post all your settings (ie ram speed, ram setting, cpu multi, ht multi and everything else) and i will see if i can help you change something else to gain more.
__________________

__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 05-20-2007, 08:21 AM   #13 (permalink)
Monster Techie
 
kobe24's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Australia
Posts: 1,508
Send a message via MSN to kobe24
Default Re: Overclock an amd a64 dual core 4200+

didnt u say ur ram went up too, u have to unlink it from your cpu in bios
kobe24 is offline  
Old 05-20-2007, 08:54 AM   #14 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default Re: Overclock an amd a64 dual core 4200+

no it don't go up that was with that program i was using.

ram speed = 800
Cpu Multi is at Auto
ht multi is at auto
and everything is at Auto.
Norcent is offline  
Old 05-20-2007, 08:55 AM   #15 (permalink)
Monster Techie
 
kobe24's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Australia
Posts: 1,508
Send a message via MSN to kobe24
Default Re: Overclock an amd a64 dual core 4200+

ok then kool
kobe24 is offline  
Old 05-20-2007, 09:33 AM   #16 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default Re: Overclock an amd a64 dual core 4200+

So what settings should I switch?
Norcent is offline  
Old 05-20-2007, 09:40 AM   #17 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: Overclock an amd a64 dual core 4200+

wat r ur ram timings at
__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Old 05-20-2007, 09:43 AM   #18 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default Re: Overclock an amd a64 dual core 4200+

5-5-5-12

Newegg.com - OCZ S.O.E 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory - Retail

Thats the ram i got.
Norcent is offline  
Old 05-20-2007, 02:25 PM   #19 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Overclock an amd a64 dual core 4200+

Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
So what settings should I switch?
drop the ht multi to 3 or 4.
leave the cpu multiplier at stock (not auto) 11.
drop ram speed to ddr2-667 (at least...if it doesnt want to stabilize run it at ddr2 533).
your ram timings of 5-5-5-12 are fine.
try this and see if it helps.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 05-20-2007, 02:56 PM   #20 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default Re: Overclock an amd a64 dual core 4200+

yeah that helps but I was wondering what temp i should shoot for? my cpu is at 42ºC I was wondering how hot I can get it before problems occur?
__________________

Norcent is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UnBiased Intel Core 2 Duo Overclocking with Overclocking Test Systems veg1992 Overclocking and Modding 7 11-21-2007 07:24 PM
Core 2 Duo Extremes odd..... veg1992 New Systems | Building and Buying 6 04-30-2007 03:34 PM
Dual core vs SLI in gaming laptop brother2angel New Systems | Building and Buying 6 04-11-2007 07:41 PM
Vista & Dual Core CPU Problem Alvin.C Microsoft Windows and Software 7 04-08-2007 07:45 AM
Core 2 Duo (Dual Core Settings) Nechen New Systems | Building and Buying 0 04-06-2007 11:57 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.