Over clocking my video card to help doom3... LOL - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-06-2004, 06:01 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 21
Send a message via AIM to surion
Default Over clocking my video card to help doom3... LOL

Hello all i need some help on over clock my Nvidia Geforce Fx 5200(Crap Card) cuz i am laggin a big while playing Doom 3 is there a good way to do this.
__________________

surion is offline  
Old 08-06-2004, 07:20 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 485
Send a message via ICQ to Hinrichisgod Send a message via AIM to Hinrichisgod
Default

the card manufactuer should have a resource available on the website. Look for something like an overclocking utility or if you can't find one try here:

http://download.guru3d.com/pafiledb....category&id=13
__________________

__________________
My System Specs:
Raidmax Scorpio 868 with 420w psu
Intel Pentium-4 Processor 3.0ghz CPU
512K Cache, 800MHz FSB, Hyper Threading Ready
Cooler Master Jet 4
Albatron PX865PE PRO II i865PE Chipset
512 MB Dual Channel [256MB X2] DDR-400 PC3200
ATI Radeon 9600 Pro @ 438/243
Sound Blaster Live! 24 bit advanced HD
Maxtor 120 GB - 7200 RPM
Seagate 80 GB - 7200 RPM
16x DVD 52X32X52 cd-rw
Cooler Master Musketeer System Controller
Logitech MX Duo
Rock Chalk Jayhawk
Hinrichisgod is offline  
Old 08-07-2004, 12:57 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 372
Default

nvideo cards are supposed to come with coolbits embedded in them google coolbits and ull see wut i mean
__________________

<i>Never underestimate the power of stupid people in large groups</i>
Gl\l0m!$h is offline  
Old 08-07-2004, 02:00 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 130
Default

yea try coolbits. It worked 4 me when i had a 5200 eventhough i still lagged. lol
__________________
My blue box:

Gigabyte GA7N400-L mobo
Nforce2 Ultra 400+MCP Chipset
500 Watt Max Power Supply
Athlon xp 2500+ Barton Core
(O.C. @ 2.413ghz)With Stock Fan
Kingston 512Mb DDR PC 3200 Ram
Infineon 512Mb DDR PC 2700 Ram
Running at DDR 400
Sapphire Radeon 9600xt 256mb DDR
(O.C. @ 600Mhz Core/700Mhz Clock)
LiteOn 8x +/- DVDRW Burner
Samsung 16x Max DVD-ROM
Maxtor 40+15 Gb 7200 RPM HDD
Operating System:
Windows xp Pro/Longhorn Mod
overclocker1 is offline  
Old 08-08-2004, 04:24 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 37
Send a message via AIM to AndyMGxyz Send a message via Yahoo to AndyMGxyz
Default

ur gf5 lags on doom 3?:amazed: would a ti4600 be significantly worse?
AndyMGxyz is offline  
Old 08-08-2004, 07:46 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 29
Default

I think ti4600 is better.
fofoo is offline  
Old 08-08-2004, 08:51 PM   #7 (permalink)
ICS
True Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 229
Send a message via AIM to ICS
Default

yes the 4600 is better. If you want doom 3 to look good and run w/o lag, get a 9800 non-pro and softmod it to a Pro, or anything higher than that
__________________
AMD 64-Bit 3000+ @ 2.4 skt939
1GB PDR Patriot PC4200 Ram @ DDR535 Dual Channel
*STOCK CPU FAN* + *STOCK VOCORE*
ASUS A8N SLI Deluxe
X2 Chaintech 6600GT SLI (550/1200)
WD Raptor EP (4.5ms seek)
NEC Dual Format DVD-RW +/-
Thermaltake Tsunami
OS: Windows XP Pro v.SP2
ICS is offline  
Old 08-08-2004, 09:03 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 130
Default

of course the 4600 is better, just overclock it with coolbits so you wont have so much lag. lol
__________________

__________________
My blue box:

Gigabyte GA7N400-L mobo
Nforce2 Ultra 400+MCP Chipset
500 Watt Max Power Supply
Athlon xp 2500+ Barton Core
(O.C. @ 2.413ghz)With Stock Fan
Kingston 512Mb DDR PC 3200 Ram
Infineon 512Mb DDR PC 2700 Ram
Running at DDR 400
Sapphire Radeon 9600xt 256mb DDR
(O.C. @ 600Mhz Core/700Mhz Clock)
LiteOn 8x +/- DVDRW Burner
Samsung 16x Max DVD-ROM
Maxtor 40+15 Gb 7200 RPM HDD
Operating System:
Windows xp Pro/Longhorn Mod
overclocker1 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.