Over-clocking Moron>>>>>Me! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-31-2005, 06:18 PM   #1 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Question Over-clocking Moron>>>>>Me!

Okee Dokee. I'm a quake/dmc Junky. Just bought a Nvidia 6800 gt and now I run around like a chicken with no head!!!! Truly amazing change. Now, this game seems to be limited to 100fps max. So, is over-clocking this card helpful? I do not want to kill the warrenty unless there is some profound value in overclooking the GPU? So educate me!!
__________________

RicoDirenzo is offline  
Old 05-31-2005, 06:27 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
JDGreen92086's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Sellersburg, Indiana
Posts: 343
Send a message via AIM to JDGreen92086
Default

Instead of typing everything, just check out this page. http://www.xbitlabs.com/articles/vid...gf6800-oc.html page 3 is the 6800 gt overclocking specs.
__________________

__________________
Newbie since 2005.
JDGreen92086 is offline  
Old 05-31-2005, 06:35 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

I think, therefore I am. i.e., essense preceeds existence.

To do is to be.....Utilitariansim. JS Mill
To be is to do.......I Kant..Absolutism
Dobe dobe doo! Frank Sintra...just do da broad and be happy!

Thanks for the info!
__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 05-31-2005, 06:38 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

oh no not just 100FPS.....not like you can perceive anything above 40FPS or so anyway dude...so whats the difference between 80 or 100FPS muchless higher.......the only time it's really useful in OC'ing your graphics card is higher benchmark results or if you got a game like doom3 where you want to run the absolute highest settings and it sometimes dips to like 25FPS you can OC it to and beyond Ultra specs so it bumps it up to a smooth 40FPS
Nubius is offline  
Old 05-31-2005, 07:08 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

Thanks...so FPS only has to do with viewer perception and not actual "game speed"? That is my underlying question. I assumed, that the higher the FPS the closer you are to the non-multiplayer, single player modes you achieve playing against bots. So, I suppose, the vedict is that FPS is only a Viewer relative issue and has nothing to do wiht on-line game speed?
__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 05-31-2005, 07:12 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 858
Default

FPS is what your computer generates. has nothing to do with your ping (time it takes signal from your comp to server). either one being low will suck up mp game play
GageMW is offline  
Old 05-31-2005, 07:18 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Quote:
Originally posted by Nubius
oh no not just 100FPS.....not like you can perceive anything above 40FPS or so anyway dude...
50 :snob:

Anyways, at 100 FPS your probolly CPU limited, not graphics.
DJ-CHRIS is offline  
Old 05-31-2005, 07:19 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

Got it.....It's always better to be an LPB!!!!
__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 05-31-2005, 07:53 PM   #9 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

CPU is a 3.0gHz Prescott running on an intel D865PERL @ 800fsb, 1.5gb of DDR 400 mem. Hard to imagine this cpu limiting my fps....but then, I plead ignorance!
__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 05-31-2005, 08:03 PM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

not going through this again Chris........human eyes = 40.....you aren't an uber nerd......give it up already
__________________

Nubius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.