orthos seems to keep increasing the temp? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-08-2006, 10:04 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
darkop16's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: North Carolina
Posts: 553
Send a message via AIM to darkop16
Question orthos seems to keep increasing the temp?

I just finished my new conroe build a day ago and am testing my oc. Check my sig for my oc.

I am running orthos right now for the 24 hr stress test.....but the temps keep increasing every so often.

The first 15 min it went up to 55*c and stayed there, but after the next 15 min it went up to 57*c. now after 45 min it is staying around 60*c....hitting 61*c everynow and then.

My question (or worry ) is if i go to sleep and leave it on, will i wake up to find the temps at 75*c or something? I don't want to leave it on that high of a temp for too long.

thanks for the help

darkop
__________________

__________________
CPU: e6600 @ 3.2ghz
RAM: 2GB G.Skill HZ PC6400
Mobo: ASUS P5B Deluxe
GPU: Sapphire HD4870
Soundcard: Creative Labs X-Fi XtremeGamer Fatal1ty
HDDs: 250GB WD + 750GB WD + 2x1TB WD
Monitor: Samsung 226BW
PSU: OCZ GameXStream 600W
Case: Cooler Master Stacker
OS: XP Professional SP3
Mouse/keyboard: Logitech MX518/Saitek Eclipse II
Speakers: Logitech Z-2300
darkop16 is offline  
Old 10-08-2006, 10:43 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
darkop16's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: North Carolina
Posts: 553
Send a message via AIM to darkop16
Default

hmmmm...it shot back down to 58*c and i thought it was going to stay there but it went back up except it skiped 60*c and now is idleing at 62*c
__________________

__________________
CPU: e6600 @ 3.2ghz
RAM: 2GB G.Skill HZ PC6400
Mobo: ASUS P5B Deluxe
GPU: Sapphire HD4870
Soundcard: Creative Labs X-Fi XtremeGamer Fatal1ty
HDDs: 250GB WD + 750GB WD + 2x1TB WD
Monitor: Samsung 226BW
PSU: OCZ GameXStream 600W
Case: Cooler Master Stacker
OS: XP Professional SP3
Mouse/keyboard: Logitech MX518/Saitek Eclipse II
Speakers: Logitech Z-2300
darkop16 is offline  
Old 10-08-2006, 10:48 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
darkop16's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: North Carolina
Posts: 553
Send a message via AIM to darkop16
Default

sry for the doulbe post....but would it be alright to call it at 1hr and 30min, and say it is 24/7 stable? i already ran memtest86+....2 full passes followed by additional 5 passes for test #5...and dual superpi (two SP's at once) at 32m and it did great

thanx for the help

well the temps seem to fluxguate between 55*c and 63*c. I guess i will be ok if i leave it on over night....maybe i will dl a prog that can shutdown my computer at a certain temp....unless asus prob will do it but i don't remember seeing the feature.

but thanx anyways....i gotta go to bed now for work tomorrow
__________________
CPU: e6600 @ 3.2ghz
RAM: 2GB G.Skill HZ PC6400
Mobo: ASUS P5B Deluxe
GPU: Sapphire HD4870
Soundcard: Creative Labs X-Fi XtremeGamer Fatal1ty
HDDs: 250GB WD + 750GB WD + 2x1TB WD
Monitor: Samsung 226BW
PSU: OCZ GameXStream 600W
Case: Cooler Master Stacker
OS: XP Professional SP3
Mouse/keyboard: Logitech MX518/Saitek Eclipse II
Speakers: Logitech Z-2300
darkop16 is offline  
Old 10-08-2006, 11:39 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 219
Default

is this with your cpu at the 3300 over clock you have stated in your sig? Well, the best thing i can suggest is that you run Prime 95 for about 8 hrs.(others suggest different lengths of time). BUt if there are no errprs in that 8 hrs i think you should be set to go.
luke87 is offline  
Old 10-08-2006, 11:59 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
darkop16's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: North Carolina
Posts: 553
Send a message via AIM to darkop16
Default

yes my sig is current which means im at 366 x9 on my e6600 and 1:1 divider on my ram....and i know my ram is easily capable of 400 mhz and even 500mz but i think it runs faster on a 1:1 divder instead of a 4:5....anyways

im running orthos (sp2004) which is the same thing as prime95 but easier to use (i think)

i think i will leave it on overnight to get to the 8 hr and call it then....*fingers crossed*

thanx for the reply luke87
__________________
CPU: e6600 @ 3.2ghz
RAM: 2GB G.Skill HZ PC6400
Mobo: ASUS P5B Deluxe
GPU: Sapphire HD4870
Soundcard: Creative Labs X-Fi XtremeGamer Fatal1ty
HDDs: 250GB WD + 750GB WD + 2x1TB WD
Monitor: Samsung 226BW
PSU: OCZ GameXStream 600W
Case: Cooler Master Stacker
OS: XP Professional SP3
Mouse/keyboard: Logitech MX518/Saitek Eclipse II
Speakers: Logitech Z-2300
darkop16 is offline  
Old 10-09-2006, 01:52 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 219
Default

no problem, that is one heck of a system you got there. i bet you could prolly get it to 3.6-3.7 with a nice divider.
luke87 is offline  
Old 10-09-2006, 04:25 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
darkop16's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: North Carolina
Posts: 553
Send a message via AIM to darkop16
Default

thanx i spent half the money i made this year on it

I want to oc more but i tried 378 x9 (3.4 ghz) and windows was stable but orhtos failed in 2 min. I read up on xs's p5b-d; problems and fixes thread, and they were saying that the p5b-d had problems at the high 300's FSB. So i went for 401 x9 (3.6 ghz) at 1.4vcore (i don't want to go any higher right now since my 366 x9 @ 1.35vcore is hitting 60*c on orthos) and windows tried to boot but failed.

so im stuck with 3.3ghz, and my ram is a waste cause it can do 400mhz at 4-4-4-12 easy (but still want to keep my 1:1 divider).... at least until my as5 finishes its curing stage, then maybe i can oc it some more(*fingers crossed*)

orthos is still going though.... 19hr 7min 38sec....and sitting pretty at 55*c (sometimes hitting 60*c for a few secs)

thanx again
__________________

__________________
CPU: e6600 @ 3.2ghz
RAM: 2GB G.Skill HZ PC6400
Mobo: ASUS P5B Deluxe
GPU: Sapphire HD4870
Soundcard: Creative Labs X-Fi XtremeGamer Fatal1ty
HDDs: 250GB WD + 750GB WD + 2x1TB WD
Monitor: Samsung 226BW
PSU: OCZ GameXStream 600W
Case: Cooler Master Stacker
OS: XP Professional SP3
Mouse/keyboard: Logitech MX518/Saitek Eclipse II
Speakers: Logitech Z-2300
darkop16 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.