Opteron overclocking - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-20-2005, 06:04 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
MrZucchiniHead's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 915
Send a message via AIM to MrZucchiniHead
Default Opteron overclocking

is overclocking an opteron the same as doing a athlon like in the guide cause i have no idea wut in doin
__________________

MrZucchiniHead is offline  
Old 11-20-2005, 07:01 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,842
Send a message via AIM to lazerman Send a message via Yahoo to lazerman
Default

Yes they are almost the same processor. All AMD 64bit cpu's will be the same as far as overclocking. Only difference is multipliers.
__________________

__________________
The Stargate MMORPG
lazerman is offline  
Old 11-20-2005, 07:06 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

just make sure you watch your temps, i seen people hit 70C with just the slightest vcore increase
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 11-20-2005, 08:37 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
MrZucchiniHead's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 915
Send a message via AIM to MrZucchiniHead
Default

wow thats friggin hot! hope it dont happen to me
MrZucchiniHead is offline  
Old 11-20-2005, 09:11 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
majistic's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,434
Default

There is a real good guide to OCing the A64 setup, which is going to be **** near the same as Opteron. It really matter what motherboard you have as to changing FSB, HTT or whatever it is.
__________________
majistic is offline  
Old 11-21-2005, 01:27 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

good opturon=FX-57
__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Old 11-21-2005, 01:36 AM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

Quote:
Originally posted by Sh0r_ty
good opturon=FX-57
Actually, even a good Athlon 64 is = FX-57. A good Opteron is more like FX-59 (3.0GHz) or FX-61 (3.2GHz, for the record, FX-61s will never exist).
Flanker is offline  
Old 11-21-2005, 01:44 AM   #8 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,285
Default

How do you know FX-61s will never exist?
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 11-21-2005, 02:04 AM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

Because AMD said so...atleast not a single-core FX-61.

Actually, I think there were plans to scratch the FX-59 also and to just go straight to Dual Core, but I might just be confused about that.
__________________

Flanker is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.