oh god need help, temps!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-11-2008, 09:51 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
stalin90's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kansas
Posts: 1,371
Default oh god need help, temps!!!

ok so today i was messin with my wireing and doint some sleeving. my cpu fan was involed in that sleeving, so i took off the fan connector sleved it and put the connecter back on. get all done and then go out for dinner with family. i turned on prime b4 i left cuz i lowed the vcore on my clock to see if it was gonna be stable. come back and OMG 74c!!!!!!!! turn it off real quick. so i just took apart my case and found i put the wires in wrong for my cpu fan... the only one i didnt test b4 i slapped my case back together... so my question is, could this have caused any damage??? it was running for about an hour???
__________________

__________________

- INTEL Q6700 @ 3.2 - ASUS P5Q Pro - EVGA 9800GTX - 4GB Patriot Viper @ 1066 -
stalin90 is offline  
Old 04-11-2008, 09:52 PM   #2 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default Re: oh god need help, temps!!!

You may have killed your fan...

Aside from that no.
__________________

__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 04-11-2008, 09:53 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
stalin90's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kansas
Posts: 1,371
Default Re: oh god need help, temps!!!

no fan still works i fixed that, i just wanted to know if my cpu is ok... i realy dont wanna lose it with such a low vid..
__________________

- INTEL Q6700 @ 3.2 - ASUS P5Q Pro - EVGA 9800GTX - 4GB Patriot Viper @ 1066 -
stalin90 is offline  
Old 04-11-2008, 10:01 PM   #4 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default Re: oh god need help, temps!!!

Nope, should be just fine.

My dumbest moment was after rebuilding my water cooling, I forgot to add water... O_o

got all the way to windows before it shut off from the heat...
__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 04-11-2008, 10:05 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: oh god need help, temps!!!

Nah, almost every chip these days will throttle itself before any real damage occurs.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 04-11-2008, 11:03 PM   #6 (permalink)
cuPWNED
 
commandercup's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: N.VA
Posts: 1,465
Send a message via AIM to commandercup Send a message via MSN to commandercup
Default Re: oh god need help, temps!!!

Quote:
Originally Posted by aspire.comptech View Post
Nope, should be just fine.

My dumbest moment was after rebuilding my water cooling, I forgot to add water... O_o

got all the way to windows before it shut off from the heat...
holy shesus, talk about a bad day for your pump (although they do stop running after a bit wtihout water right?)

my worst moment was forgetting to plug in the HSF on my 8800 GTS 320... I smelt burning...

anyways, 74 C isn't bad...? isn't 75 - 80 the max?
__________________
Q9300 - HD 4870 - 4GB Crucial Ballistix Tracers - 1TB Samsung Spinpoint F1 - Corsair 650TX - Foxconn P45A-S
commandercup is offline  
Old 04-11-2008, 11:05 PM   #7 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: oh god need help, temps!!!

Quote:
Originally Posted by commandercup View Post
holy shesus, talk about a bad day for your pump (although they do stop running after a bit wtihout water right?)

my worst moment was forgetting to plug in the HSF on my 8800 GTS 320... I smelt burning...

anyways, 74 C isn't bad...? isn't 75 - 80 the max?
so thats why you sold your gts320.... hmmm... it all makes sense now

and yeah i think like 80ish is max so your cpu is fine.
__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Old 04-11-2008, 11:56 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
kurtowns's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Australia,Nsw
Posts: 129
Default Re: oh god need help, temps!!!

my q6600 got up to 79C in prime95 i hope it will be ok .. Ive lowered the overclock to 3ghz and it gets to 60c while prime95
__________________
Cpu:Q6600 GO @ 3.4ghz 1.36V
Gfx:8800 Gts 640Mbs
HD:500 gb SATA2 16mb
OS:Windows Xp 32Bit
Ram:2gb ddr2 Corsair
Monitor:ViewSonic Vg2030wm 20inch Wide Screen
MotherBoard:Abit Ip35 Pro !! - AWESOME
Fan:Zalman 9700
kurtowns is offline  
Old 04-12-2008, 12:04 AM   #9 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default Re: oh god need help, temps!!!

This is why you don't use the stock cooler ^^^
__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 04-12-2008, 12:11 AM   #10 (permalink)
True Techie
 
kurtowns's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Australia,Nsw
Posts: 129
Default Re: oh god need help, temps!!!

who was stock cooling?
__________________

__________________
Cpu:Q6600 GO @ 3.4ghz 1.36V
Gfx:8800 Gts 640Mbs
HD:500 gb SATA2 16mb
OS:Windows Xp 32Bit
Ram:2gb ddr2 Corsair
Monitor:ViewSonic Vg2030wm 20inch Wide Screen
MotherBoard:Abit Ip35 Pro !! - AWESOME
Fan:Zalman 9700
kurtowns is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Q6600 @ 3.0 GHz, no voltage added, core temps high. Disillusion Overclocking and Modding 19 03-03-2008 01:13 PM
the different temps i get. braz Overclocking and Modding 8 02-28-2008 01:14 PM
Temps for Q6700 vs. QX6850 TheMaestro New Systems | Building and Buying 29 11-05-2007 10:33 AM
E6400 temps Syphanx Overclocking and Modding 2 11-03-2007 10:13 PM
Mobo temps? Gabb New Systems | Building and Buying 7 06-21-2007 10:10 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.