Ocing Q6600 past 3.2 GHz on an eVGA 680i - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-02-2008, 02:13 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 172
Default Ocing Q6600 past 3.2 GHz on an eVGA 680i

Is it possible to OC a q6600 past 3.2Ghz, hopefully in the 3.6 GHz range on the eVGA 680i boards?

I was messing around with it yesterday cranking my voltage pretty high, i got it to boot at probably 1.450 volts but right when i ran prime95 it crashed instantaneously, so i changed everything back. I've heard some people on the board say these motherboards are tough to get past 3.2 GHz. Any tips? is it even possible? I have not touched my ram either, would OCing my ram a bit increase my CPU's stability at higher clocking? Thanks.
__________________

Squirtis is offline  
Old 09-02-2008, 06:09 PM   #2 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Ocing Q6600 past 3.2 GHz on an eVGA 680i

Which board, A1 or the other one.

If you look through the OC sticky, you'll see a lot of examples of this setup, with 3.6Ghz. It's also chip based.

Have you played with the N and S bridge V's?
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 09-02-2008, 06:46 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 172
Default Re: Ocing Q6600 past 3.2 GHz on an eVGA 680i

I don't know which board I have nor how to check which I have.

I'll check out the sticky thread.

And I have no idea what the N and S bridge V's are.
Squirtis is offline  
Old 09-02-2008, 06:47 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Ocing Q6600 past 3.2 GHz on an eVGA 680i

Northbridge and SouthBridge Voltages
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 09-02-2008, 06:59 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 172
Default Re: Ocing Q6600 past 3.2 GHz on an eVGA 680i

Ahhh, should i be tweaking these with my OC?

I'll have to check out my BIOS when i get home from work.
Squirtis is offline  
Old 09-02-2008, 10:42 PM   #6 (permalink)
I feel funny...
 
thirdshiftdj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lowell,Ma
Posts: 3,808
Send a message via AIM to thirdshiftdj
Default Re: Ocing Q6600 past 3.2 GHz on an eVGA 680i

yes you should be. The NB is most important. I leave my SB stock
__________________
NUFFIN!
thirdshiftdj is offline  
Old 09-02-2008, 11:39 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 172
Default Re: Ocing Q6600 past 3.2 GHz on an eVGA 680i

Ok, so i have the A2 revision, says CPUz. I'm pretty sure that's the harder revision to work through.

I went into BIOS and poked around and could only find 3 other voltage options:

nForce SPP - 1.40v

nForce MCP - 1.50v

HTnForce SPP <-> MCP - 1.20v

I don't know if any of those are the north/southbridge voltages. It didn't really give too much of a description on what each option was. And I don't know which would be north or south : /

If these are the right voltages, should I increase the north one at about the same increment I would my cpu voltage? .025?
Squirtis is offline  
Old 09-03-2008, 12:44 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
stalin90's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kansas
Posts: 1,371
Default Re: Ocing Q6600 past 3.2 GHz on an eVGA 680i

i use these they never gave me any problem, p30 bios. your memory and cpu voltage will be different prolly. this might help u also:q6600 g0, 680i wont go above 2.8

also mcp is north bridge and ssp is south.
__________________

- INTEL Q6700 @ 3.2 - ASUS P5Q Pro - EVGA 9800GTX - 4GB Patriot Viper @ 1066 -
stalin90 is offline  
Old 09-03-2008, 01:55 AM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 172
Default Re: Ocing Q6600 past 3.2 GHz on an eVGA 680i

after poking around a bunch and changing some stuff, i really couldn't get a stable OC at 3.6 GHz. I got it to boot to windows but usually after trying prime it would bsod after a couple seconds. Also, my voltages were getting way too high to just to get in windows. I think it was like 1.46 or something.

Thanks anyways guys.
Squirtis is offline  
Old 09-03-2008, 09:17 AM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Ocing Q6600 past 3.2 GHz on an eVGA 680i

I'm starting to think you have a 680i SE... if you do.... give up on oc'ing a quad
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Feeler: 680i A1 evga veedubfreak Buy/Sell/Trade and Hot Deals 3 01-28-2008 01:40 PM
Free EVGA 680i SLI MB with the Purchase of an EVGA 8800 ULTRA jungleland New Systems | Building and Buying 10 12-18-2007 07:34 AM
Help with Setting up RAID O with EVGA 680i tallguy22 Overclocking and Modding 3 11-05-2007 07:57 PM
Help me choose a decent oc'ing mobo for a q6600 R1C0CH3T New Systems | Building and Buying 9 11-04-2007 02:31 PM
OCing: X2 3600+, evga 8800, and RAM jfenwick Overclocking and Modding 45 08-25-2007 05:23 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.