Ocing Opteron 180.. whats too much voltage? +3mv? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-04-2007, 02:06 PM   #11 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default Re: Ocing Opteron 180.. whats too much voltage? +3mv?

Quote:
Originally Posted by Drizzt5 View Post
what should i check? i really need a noob- pro talk so i can oc this... zeroday was lucky and had his teacher teach him OCing... mine just said it was unadvisable....
If you are that in the dark, then don't do it!

It is easy to fry things from OC'ing.

If you really want to OC, learn how to do it first. Read some guides, Google it, etc. Don't just take a shot in the dark unless you're prepared to replace sizzling parts.
__________________

__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 12-04-2007, 02:08 PM   #12 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: Ocing Opteron 180.. whats too much voltage? +3mv?

look at this guide very useful tells you the basics:

Overclocking Guide - MajorGeeks Support Forums
__________________

Nick is offline  
Old 12-04-2007, 08:37 PM   #13 (permalink)
Wizard Techie
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere inbetween FL and NY
Posts: 3,187
Send a message via AIM to Drizzt
Default Re: Ocing Opteron 180.. whats too much voltage? +3mv?

thanks crazed and nick, ill study up on it alot but still observe zerodayatk doing it so that later on i can do it for myself

ill read that guide, thx
__________________
CPU:Q6600 G0 @ 3.7Ghz (410x9 w/1.475v)
Motherboard:Asus P5E X38
Memory:2x2GB OCZ Reapers DDR2 1066
Graphics Card:GTX460 768MB @ 880/1760/2000
Hard Drive:2x WD Black 1TB
Power Supply:Xion 800W
Case:3DAurora
CPU cooling: H50
GPU cooling: Best Stock Cooling I Have Ever Had
Monitor:24" LG
Drizzt is offline  
Old 12-04-2007, 08:48 PM   #14 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: Ocing Opteron 180.. whats too much voltage? +3mv?

as far as oc'ing goes and like reading from a guide, the best plan of action is to print out the guide or if you have another computer around, like i do, you can keep the guide open so you don't forget something and fry your computer.
__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Old 12-04-2007, 08:58 PM   #15 (permalink)
Wizard Techie
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere inbetween FL and NY
Posts: 3,187
Send a message via AIM to Drizzt
Default Re: Ocing Opteron 180.. whats too much voltage? +3mv?

ya good idea, but im going to take this very VERY slow because i dont really NEED to oc... (i want to)... but i NEED a computer and it would be horrible if my cpu sizzled to pieces....

But my goal is to be very confident in OCing cpu's eventually
__________________
CPU:Q6600 G0 @ 3.7Ghz (410x9 w/1.475v)
Motherboard:Asus P5E X38
Memory:2x2GB OCZ Reapers DDR2 1066
Graphics Card:GTX460 768MB @ 880/1760/2000
Hard Drive:2x WD Black 1TB
Power Supply:Xion 800W
Case:3DAurora
CPU cooling: H50
GPU cooling: Best Stock Cooling I Have Ever Had
Monitor:24" LG
Drizzt is offline  
Old 12-05-2007, 03:28 AM   #16 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default Re: Ocing Opteron 180.. whats too much voltage? +3mv?

everbody started out similar to you at one point in time.. Shoot, I bet even K1ngP1n wasn't born holding a thermos of LN2.

I remember when i first started overclocking... my ram was so unstable.


As long as you leave it at stock voltage I don't think you will run into heat issues...
__________________

__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quick Voltage Question MetalOwns Overclocking and Modding 14 07-29-2007 11:37 PM
Fellow Geeks.. MrCoffee New Systems | Building and Buying 11 05-06-2007 05:34 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.