Ocing Opteron 180.. whats too much voltage? +3mv? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-01-2007, 10:13 AM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,057
Send a message via AIM to zerodayATK
Default Ocing Opteron 180.. whats too much voltage? +3mv?

My Friend, Drizzt wanted me to help him OverClock his processor. On his mobo he has these voltage options, +1, +2, +3 mv... And i believe thats it! Now I went to Oc this and when I was testing for stablity, It crashed I don't remeber what it was at but it was I belive 2.55 around there.... He's bummed at the fact that it won't oc far... Any Ideas sugguestions.. What about memory? what should I do to get that out of the equation? Thanks ZDATK
__________________

__________________

FORMERLY THEYOYOKID303
zerodayATK is offline  
Old 12-01-2007, 10:33 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: Ocing Opteron 180.. whats too much voltage? +3mv?

mV? Millivolt?

Are you sure? That means the max voltage would be + .003v ? that's stupid.
__________________

__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 12-01-2007, 10:45 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,057
Send a message via AIM to zerodayATK
Default Re: Ocing Opteron 180.. whats too much voltage? +3mv?

I'm Pretty sure, the mobo is a winfast.. its a subcompany of Foxconn... I've never heard of it till I built this rig... Yeah, I'm almost positve its max is 3mV... I will check next ocing session but I'm almost 100% positve.
__________________

FORMERLY THEYOYOKID303
zerodayATK is offline  
Old 12-01-2007, 10:49 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: Ocing Opteron 180.. whats too much voltage? +3mv?

well .003v isn't going to help much at all.

anyway even if it was +.3v then that would be perfectly safe as long as temps are under control
__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 12-01-2007, 11:40 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,057
Send a message via AIM to zerodayATK
Default Re: Ocing Opteron 180.. whats too much voltage? +3mv?

^^ yeah... IDK if we are going to be able to hit 2.8 though... that was his goal... Anyway, Any ideas for what to put his ram at to get the FSB stable at higher clocks?
__________________

FORMERLY THEYOYOKID303
zerodayATK is offline  
Old 12-02-2007, 03:47 PM   #6 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Ocing Opteron 180.. whats too much voltage? +3mv?

what speed ram is it?
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 12-03-2007, 09:14 AM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere inbetween FL and NY
Posts: 3,187
Send a message via AIM to Drizzt
Default Re: Ocing Opteron 180.. whats too much voltage? +3mv?

its ddr 400...

i would really appreciate some help trying to OC this sucker so i could get full use of my 8800 gt when i get it
__________________
CPU:Q6600 G0 @ 3.7Ghz (410x9 w/1.475v)
Motherboard:Asus P5E X38
Memory:2x2GB OCZ Reapers DDR2 1066
Graphics Card:GTX460 768MB @ 880/1760/2000
Hard Drive:2x WD Black 1TB
Power Supply:Xion 800W
Case:3DAurora
CPU cooling: H50
GPU cooling: Best Stock Cooling I Have Ever Had
Monitor:24" LG
Drizzt is offline  
Old 12-03-2007, 11:07 AM   #8 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: Ocing Opteron 180.. whats too much voltage? +3mv?

Quote:
Originally Posted by zerodayATK View Post
I'm Pretty sure, the mobo is a winfast.. its a subcompany of Foxconn... I've never heard of it till I built this rig... Yeah, I'm almost positve its max is 3mV... I will check next ocing session but I'm almost 100% positve.
i know what your on about i have a winast MATX skt 939 mobo, dosnt it start at 1.40v then you can add 20mv up to 140mv?
Nick is offline  
Old 12-03-2007, 11:45 AM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,057
Send a message via AIM to zerodayATK
Default Re: Ocing Opteron 180.. whats too much voltage? +3mv?

Not Sure.... I'll Tell Him to check!
__________________

FORMERLY THEYOYOKID303
zerodayATK is offline  
Old 12-03-2007, 07:23 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere inbetween FL and NY
Posts: 3,187
Send a message via AIM to Drizzt
Default Re: Ocing Opteron 180.. whats too much voltage? +3mv?

what should i check? i really need a noob- pro talk so i can oc this... zeroday was lucky and had his teacher teach him OCing... mine just said it was unadvisable....
__________________

__________________
CPU:Q6600 G0 @ 3.7Ghz (410x9 w/1.475v)
Motherboard:Asus P5E X38
Memory:2x2GB OCZ Reapers DDR2 1066
Graphics Card:GTX460 768MB @ 880/1760/2000
Hard Drive:2x WD Black 1TB
Power Supply:Xion 800W
Case:3DAurora
CPU cooling: H50
GPU cooling: Best Stock Cooling I Have Ever Had
Monitor:24" LG
Drizzt is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quick Voltage Question MetalOwns Overclocking and Modding 14 07-29-2007 11:37 PM
Fellow Geeks.. MrCoffee New Systems | Building and Buying 11 05-06-2007 05:34 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.