OCing 3000+ Venice - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-09-2005, 06:13 PM   #11 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

^see thast what i maent now you stop lying :shocked:
__________________

__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 11-09-2005, 06:53 PM   #12 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 52
Default

Also if your board can utilise the 1T command there is no loss of bandwidth at a low RAM speed like mine, than 2T at 215Mhz ish.

That was benchmarked with sandra, 3dmark03/05 and got a better rating with SuperPI!

I cannot get my Value RAM to run in 1T mode in anything but the 133 divider if i clock my cpu above 2.35ghz.

So the moral of the story is that if you plan to overclock you can't skimp on RAM. Believe me
__________________

__________________
Athlon 64 3000 E6 Venice @2.43Ghz
Gigabyte 3D Rocket Cooler
ASRock 939 Dual SATA2 Bios 1.20
2x512mb Corsair VS @DDR348 1T
XFX 6800GT PCI-E @400/1100
Maxtor 120Gb SATA
Antec TruePower 550W
Silver Shamrock is offline  
Old 11-09-2005, 09:29 PM   #13 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

I did. It's the weirdest thing. I have value ram and CPU-z says it's running at 250mhz, which is the HTT that my processor is running at. 250x9=2250mhz. I'll start a thread about that instead...

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 11-10-2005, 01:58 AM   #14 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

my value ram does 230htt 1:1 devider with 3-3-3-5 1t timings
__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Old 11-10-2005, 06:18 AM   #15 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 52
Default

Quote:
Originally posted by FghtinIrshNvrDi
I did. It's the weirdest thing. I have value ram and CPU-z says it's running at 250mhz, which is the HTT that my processor is running at. 250x9=2250mhz. I'll start a thread about that instead...

Ryan
Yeah but your not running in dual channel mode with 1.5gb RAM. I bet my memory bandwidth is better with my lowly speed and diveder. Test with sandra and see what you get.

Quote:
Originally posted by Sh0r_ty
my value ram does 230htt 1:1 devider with 3-3-3-5 1t timings
That's cool. But that's only if you run your CPU at 2.3Ghz. Your not running it with those timings and a 1:1 divider now. Which was my point. You won't get any value RAM doing 270mhz stable.
__________________
Athlon 64 3000 E6 Venice @2.43Ghz
Gigabyte 3D Rocket Cooler
ASRock 939 Dual SATA2 Bios 1.20
2x512mb Corsair VS @DDR348 1T
XFX 6800GT PCI-E @400/1100
Maxtor 120Gb SATA
Antec TruePower 550W
Silver Shamrock is offline  
Old 11-10-2005, 06:56 AM   #16 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

your ram will do what you set the HTT too which is OCing your cpu and ram at the same time so shorty's valueram is doing 230mhz
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 11-10-2005, 12:53 PM   #17 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 52
Default

Quote:
Originally posted by PZEROFGH
your ram will do what you set the HTT too which is OCing your cpu and ram at the same time so shorty's valueram is doing 230mhz
Yes i know that. But he's not running his RAM at 230mhz as his sig says he's running his CPU at 2.7ghz.
Do you see now?
__________________
Athlon 64 3000 E6 Venice @2.43Ghz
Gigabyte 3D Rocket Cooler
ASRock 939 Dual SATA2 Bios 1.20
2x512mb Corsair VS @DDR348 1T
XFX 6800GT PCI-E @400/1100
Maxtor 120Gb SATA
Antec TruePower 550W
Silver Shamrock is offline  
Old 11-10-2005, 01:04 PM   #18 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

yes he is running a memory divider but his memory is doing 230mhz which is very good for valueram
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 11-10-2005, 06:50 PM   #19 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 236
Default

His memory would have to be running at 225Mhz with his RAM set at 166Mhz in the BIOS. It's either that, or his CPU is only at 2.3Ghz, so either way, he's lying.
beardo526 is offline  
Old 11-10-2005, 07:39 PM   #20 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

Quote:
Originally posted by Silver Shamrock
[B]Yeah but your not running in dual channel mode with 1.5gb RAM. I bet my memory bandwidth is better with my lowly speed and diveder. Test with sandra and see what you get.
I'm running in dual channel mode. 2x256 and 2x512 = 1.5 gigs... That's about the thousandth time I've been told that... I think people assume an odd number means no dual channel.

Ryan
__________________

__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.