ocing... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-12-2008, 12:59 AM   #1 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default ocing...

well those of you who know me know that i haven't ever oced a cpu (gpu i have). Now my build will be done with in the next week or two if all goes accordingly to plan and before i jump right into ocing that one i want to try it on the one i currently have for i know what i have to do,,,i know a bit.

I sold of my gaming comp to help pay for my new build but i still have this spare one.

Here are some screen shots of specs:







now i know you increase the fsb in increments..and run prime95 after each one to test for stability...also you only raise to voltage when you get a blue screen..(am i right so far?) but you guys are going to have to walk me threw this...

Also this is a pre build system that was originally my parents (they bought a new one and now i use it for a htpc and a bit of gaming) when i go into the bios i can't change any of the settings.. why is this?
__________________

__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 05-12-2008, 01:08 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 134
Default Re: ocing...

If it's a name brand computer like HP or Dell, I think they lock the BIOS so you can't adjust anything.
__________________

XDRoX is offline  
Old 05-12-2008, 02:09 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: ocing...

yeah it's a compaq...that is what i was afraid of...

does anyone know how to unlock the bios?
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 05-12-2008, 02:11 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 302
Default Re: ocing...

Nope, you can't overclock a compaq sorry. Unless by some mysterious chance they have your BIOS unlocked then sure you could.
__________________
Current Gaming Rig Running Windows 7 Ultimate
Q9450 @ 3.0GHz 1.200v // Gigabyte EP45T-UD3P // 3GB Kingston 1800Mhz DDR3 9-8-8-24-2T //
Thermaltake Toughpower 850W // 2 Raptor X's in RAID 0 // Antec Twelve Hundred Case
GTX 275 // Xigamatek Rifle 120mm // Creative XtremeGamer X-Fi
dark strike1 is offline  
Old 05-12-2008, 02:15 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: ocing...

well i can't change any settings... so it's locked. That sucks. Well I'll have my new system up and running soon anyway. So i'll just wait until then.

CLOSE THREAD PLEASE
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ocing q660 and other. Luke Overclocking and Modding 16 03-03-2008 04:58 PM
Buying a mobo, CPU and RAM for ocing thenovices New Systems | Building and Buying 5 11-14-2007 01:14 AM
OC'ing AMD: Duron, Thunderbird and Palamino jfenwick Overclocking and Modding 0 10-24-2007 03:09 PM
OCing: X2 3600+, evga 8800, and RAM jfenwick Overclocking and Modding 45 08-25-2007 05:23 AM
Vista Ocing nerdygeek Overclocking and Modding 4 08-05-2007 07:03 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.