is this OC'able - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-24-2008, 09:19 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
solidsteve's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 600
Default is this OC'able

well i am currently getting parts for my new pc but i hit a little snag with money so i'm thinking of putting a slight bit on this pc and OCing what i have

this is the mobo i have
Asus A7N8X-X

this is my chip


this is the 3 upgrades i'm doing

Ram (either 2 or 3 for 1gb or 1.5gb)
Arianet 512MB PC3200 DDR SDRAM (DDR400) - Aria Technology

GPU (better then the radeon 9600 i have at the min)
Sapphire ATi Radeon X1650PRO 512MB AGP - Aria Technology

HSF (so i can oc)
Arctic Cooling Freezer 64 PRO PWM - Aria Technology

right what i want to know is would i be able to OC this system and how far, i kind of hopeing i can get it to the gears of war minimum spec's (2.4ghz chip, 1gb ram and x800+ gpu)

i'll also be giveing to it my sister after i get my new one up and running so i kind of need it to last as well
__________________

__________________


My new pc spec's ~

Case ~ nexus caterpilla
Mobo ~ Gigabyte GA~P35~DS3R Rev 2.0
CPU ~ Intel Q6600
HDD ~ 2 x 500gb western digital drives
Ram ~ 4GB worth (4 strips) of OCZ 2GB PC2-6400 Platinum Rev 2.0
PSU ~ Corsair 750TX
GPU ~ GTX 295

OS - Windows 7 Home 64-bit
solidsteve is offline  
Old 03-24-2008, 12:54 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default Re: is this OC'able

Well first of all, that heatsink isnt compatible with your mobo. You have socket A, the oldest it supports is 754. Its also a 4 pin pwm connector, not a 3pin.

We cant tell you how far it can oc, as thats limited by the mobo, your power supply, the type of cooling, and ram.
__________________

__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Old 03-24-2008, 01:11 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
spikoman69's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 726
Default Re: is this OC'able

Dont count on gears or war looking good or anything, and i dunno about framerates either, cpu might hold you back alot.
__________________
AMD Phenom II 960t BE @ 4.3ghz // Corsair Vengence 4x2Gb 1600mhz
EVGA GTX 460 @ 840mhz Core 1960mhz Memory// ASRock 970 Extreme AM3+
NZXT M59 Case Black and Blue Scheme // Corsair H80
University of Michigan // Electrical and Computer Engineering
spikoman69 is offline  
Old 03-24-2008, 07:11 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default Re: is this OC'able

Yup even with a good graphics card (3850 agp) it would still lag cause of the cpu. If it were at least an X2 3800+, you would be ok for a while.
__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Old 03-24-2008, 07:43 PM   #5 (permalink)
Camera junky
 
Poizen22's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ottawa ontario canada.
Posts: 6,280
Default Re: is this OC'able

sorry man but i wouldnt spend a dime on that rig. i over clocked my pentium 3 to run guild wars and it still lagged horribly on low settings.
__________________

https://www.flickr.com/photos/poizen22/
intel Core I7 8700k@ 5.0ghz-Nvidia GTX1080 ti ftw3-Aorus 5 z370 mobo-16gb ddr4 G-Skill trident Z rgb 3000mhz - 1tb samsung 960 pro, 2tb wd blue- thermaltake rgb 750w gold-Phanteks pro M TG- Samsung CHG70 1440p 144hz 32 inch QLED.
Poizen22 is offline  
Old 03-24-2008, 09:38 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: is this OC'able

I tried BF2 for this PC, but after running BF2 (1.8ghz), it lags more than freaking Halo does... and its not stable at 1.8ghz anymore
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 03-25-2008, 02:20 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
solidsteve's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 600
Default Re: is this OC'able

yeah ok

i've had a few family members suggest i just put the money elsewhere as well

would of been good but doomed from the start
__________________


My new pc spec's ~

Case ~ nexus caterpilla
Mobo ~ Gigabyte GA~P35~DS3R Rev 2.0
CPU ~ Intel Q6600
HDD ~ 2 x 500gb western digital drives
Ram ~ 4GB worth (4 strips) of OCZ 2GB PC2-6400 Platinum Rev 2.0
PSU ~ Corsair 750TX
GPU ~ GTX 295

OS - Windows 7 Home 64-bit
solidsteve is offline  
Old 03-25-2008, 06:55 PM   #8 (permalink)
cuPWNED
 
commandercup's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: N.VA
Posts: 1,465
Send a message via AIM to commandercup Send a message via MSN to commandercup
Default Re: is this OC'able

Quote:
Originally Posted by vernong1992 View Post
I tried BF2 for this PC, but after running BF2 (1.8ghz), it lags more than freaking Halo does... and its not stable at 1.8ghz anymore
lol... you must be terrible at overclocking 0_0

p4's are known for their bejesus overclocks...
__________________
Q9300 - HD 4870 - 4GB Crucial Ballistix Tracers - 1TB Samsung Spinpoint F1 - Corsair 650TX - Foxconn P45A-S
commandercup is offline  
Old 03-25-2008, 07:02 PM   #9 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: is this OC'able

bad mobo, value ram, stock hsf... and p4's run extremely hot, so they don't oc well unless you get good cooling on them.
__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Old 03-25-2008, 08:09 PM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: is this OC'able

Quote:
Originally Posted by commandercup View Post
lol... you must be terrible at overclocking 0_0

p4's are known for their bejesus overclocks...
I once pushed a Core 2 Duo e4300 to 3.4ghz, a X2 3600+ Brisbane to 3.1 ghz, I don't think I'm crap at overclocking

but I have run SuperPI stably at 1.8ghz, now stupid BF2 messed it up
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is my system OCable? alim3 Overclocking and Modding 3 02-14-2008 10:54 AM
My new rig is coming Tuesday... what on it is OCable? Zeeky Overclocking and Modding 4 06-30-2007 06:27 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.