oc my processor - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-15-2005, 01:16 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 837
Send a message via AIM to 2fast4u
Default oc my processor

how do i oc my processor? it's pent. 3 and it is the stock one it came with.. it runs normal at 733... i have no fans i'm 100% sure cause i took it apart many times.. is it safe to overclock it?
__________________

2fast4u is offline  
Old 12-15-2005, 11:24 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

can you get into the bios? if its not locked down you can overclock it.
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 12-16-2005, 08:58 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 837
Send a message via AIM to 2fast4u
Default

how do u get into the bios.. i have windoes 2000.. and if it is locked, how do i unlock it?
__________________
2fast4u is offline  
Old 12-16-2005, 09:04 AM   #4 (permalink)
AKA ComatoseClown
 
H4x3r's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,526
Send a message via AIM to H4x3r Send a message via MSN to H4x3r
Default

ususally you have to press delete key or F2 or one of those keys on the post to get into the bios...also, is this a home built system?...because if it's a Dell or HP or any pre-built computers they have the multipliers locked so you cannot overclock
__________________
H4x3r is offline  
Old 12-16-2005, 10:56 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

i want you to scroll up to the top of the page, look at the 15 or so bars there. theres one in the middle called "SEARCH"... there is also a site called "google".. use them..
Static_11 is offline  
Old 12-16-2005, 10:18 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,289
Send a message via AIM to timmer
Default

ok did u buy the oc from a manufactuere or did u build if u baught it from someone like hp or dell forget it u cant overclock
__________________

__________________
Intel p4 HT 3.0GHz
1 16x Toshiba dvd burner
2 sticks of corsair ddr2 533mhz 512mb
GeForce Fx 6600GT
Asus P5LD2
HD AUDIO
480W thermaltake
timmer is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.