OC Help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-21-2005, 06:46 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 769
Default OC Help

Hey,

I have not done major OCing befor and have Never OCed on an AMD CPU.

I have managed to push my X2 4400+ to 2.51Ghz which is somewhat stable.. so far i have had only 1 BSOD and no crashes.

But when i try push my CPU up to 2.6 windows fails to boot, it gets passed the loading bar then just restarts.

I currently have it on 11x228 = 2508Mhz and the Voltage is on 3.9V

I went up to 11x239 with the voltage on 3.4V and windows faild to boot. I dont know how high i can push the voltage without risking anything. This is a $800AU CPU and i dont have enought money to buy a new one.

So is windows Failing to boot a problem with lack of power to the CPU or is there a limitation on windows?

thanks. And just so you know CPU is running at 28c on Stock.. so no risk of overheating ATM.
__________________

__________________
Sprooty is offline  
Old 12-21-2005, 06:50 PM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Did you try leaving the voltage on 3.9v?
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 12-21-2005, 07:01 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 769
Default

yes i tryed 11x239 on 3.9v it still failed to boot, so i put it up to 4.3v and still failed.

I am also experiancing skipping in 3DMark 05 and in the CPU tests there is some very noticable tearing.
__________________
Sprooty is offline  
Old 12-21-2005, 07:07 PM   #4 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Did you jump from 3.9 to 4.3? Always use small increments, then test, increase, test again.

Try increasing RAM voltage slightly.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 01-02-2006, 03:14 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 769
Default

Ok i have managed to get windows to boot but i need to ask if my settings are alrite.


I am running 237x11 = 2607
with a voltage of 1.46V

i also had to jack the ram voltage up to 3.2V (in the bios it goes from 2.7 straight to 3.2.. with not 2.8,2.9....)

I just need to clarify thoses voltages are alrite and i am at no risk of frying my CPU.

I have also noticed my +12 power is running at 11.37... is this ok?
__________________
Sprooty is offline  
Old 01-02-2006, 05:32 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 769
Default

Quote:
Originally posted by Sprooty

I have also noticed my +12 power is running at 11.37... is this ok?
Can i get some replys on that asap.. i just had a quick chat to pzerfogh and he said thats quite a bad thing.

It wont seem to go above 11.5.. its currently as 11.43
__________________
Sprooty is offline  
Old 01-02-2006, 06:03 PM   #7 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

Quote:
Originally posted by Sprooty
Can i get some replys on that asap.. i just had a quick chat to pzerfogh and he said thats quite a bad thing.

It wont seem to go about 11.5.. its currently as 11.43
It should never drop below 11.95. Time for a new PSU.
__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 01-02-2006, 06:16 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 769
Default

omg.. is it really that bad...... this psu is like 4 months old.

edit: what will most likley happen when i goes? will it blow? or just stop?

Edit: I just rebotted and checked my bios and it said 11.96... but Abit EQ and Everest both say 11.49 and 11.43.
__________________

__________________
Sprooty is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.