OC Baby!! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-01-2004, 07:00 PM   #11 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 250
Default

Lol.. faster ram?? yeah.. 2 gig of ram is still even more then what avg ppl have.. damn.. i'm really jealous now.. how'd you get 12g worth of money for a comp?
__________________

__________________
<img src=http://us.f2.yahoofs.com/users/41b40799z1e7cbc64/2a2b/__sr_/8c8d.jpg?phCsRuBB.0_pqmvX>
geo3tech is offline  
Old 11-01-2004, 07:02 PM   #12 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 515
Send a message via AIM to Nvidia fan boy
Default

My grandparents bought it for me. Im not gonna get more ram but faster ram like ddr2 or something.
__________________

Nvidia fan boy is offline  
Old 11-01-2004, 08:25 PM   #13 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 546
Default

Quote:
fairly, just make sure that you don't keep going on about it or everyone will be jelous
Yes very jealous!

Quote:
Lol.. faster ram?? yeah.. 2 gig of ram is still even more then what avg ppl have..
Yep I'm running with Kingston PC3200 256MB ValueRAM.
I'm filled with envy.
__________________

Musjunk22 is offline  
Old 11-01-2004, 08:27 PM   #14 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Well the DDR2 has pretty high latencies for the moment I believe so really I think you're fine where you are, I mean it's already an insane beast, no need to really get that DDR2 RAM when it really probably won't provide you as much performance as you might think. Cool on the board though, make sure you get something besides ASUS this time
Nubius is offline  
Old 11-01-2004, 09:00 PM   #15 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 546
Default

Quote:
Originally posted by Nubius
Well the DDR2 has pretty high latencies for the moment I believe so really I think you're fine where you are, I mean it's already an insane beast, no need to really get that DDR2 RAM when it really probably won't provide you as much performance as you might think. Cool on the board though, make sure you get something besides ASUS this time
Sure they have CAS latencies of 4 but they do run at PC2 4200(DDR2 533) to PC2 5400(DDR2 667)!
__________________

Musjunk22 is offline  
Old 11-01-2004, 09:28 PM   #16 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

yeah having DDR2667 would be pretty sweet, but I was searching for some of the higher RAM and it had a CL of like 6 it was unbelievable, but yeah I'd definitely sacrifice a CL of 4 to have some PC5400 RAM
Nubius is offline  
Old 11-01-2004, 10:20 PM   #17 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 515
Send a message via AIM to Nvidia fan boy
Default

I was actually thinking maybepc4500 or something like that. PC5400 is kinda crazy for me but i might think about it!
Nvidia fan boy is offline  
Old 11-02-2004, 02:43 AM   #18 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

I don't even want to imagine what kind of computing power your machine has...man...it's like 3 weeks later and you woulda been able to have the FX-55....not like the FX-53 doesn't cut it or anything lol but damn you went all out and if it was just a little later you woulda had that....but yeah don't even want to think about how that thing runs with those monitors muchless if you had PC5400 ram, sure applications would load instaneously....and imagine when longhorn comes out and then that 64 will really kick.
Nubius is offline  
Old 11-02-2004, 05:07 PM   #19 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 546
Default

With a higher CAS theres a lesser chance for errors to occur though, you have to take that into consideration.

I'm dying to see how that thing runs!!!! Its got to be as fast as lightning! That is seriously the dream machine. I don't think it will be outdated (except for the cpu) for at least 7-8 months.

Just hearing the words Longhorn and 64 makes my mouth water.

Maybe you can sell the FX-53 on ebay and get an FX-55.**or give it to me for free**
__________________

Musjunk22 is offline  
Old 11-02-2004, 08:05 PM   #20 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
With a higher CAS theres a lesser chance for errors to occur though, you have to take that into consideration.
Well it HAS to be higher to run at those faster speeds so really it's equal in terms of sacrifice....one has the lower CL the other has the faster speed....so they almost cross each other out...but soon enough we'll see PC6000 1-2-2-4 (1T) Timings lol that'd just be stupid fast

EDIT: Also his CPU should last him a lot longer than just 7-8 months.
__________________

Nubius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.