oc amd 3700+ - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-26-2006, 03:42 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 52
Send a message via AIM to sonanse Send a message via Yahoo to sonanse
Default oc amd 3700+

does any one know a safe oc spec for a amd athlon 64 3700+ on stock cooling?
__________________

__________________
Gcard:XFX Geforce GeForce 7900 GT EXTREME (520MHz)
Ram:PNY OPTIMA 2GB (2 x 1GB) 184-Pin DDR
cpu:AMD Athlon 64 3700 2.2ghz oc to 2.4ghz
psu:ASPIRE ATX-AS520W
mobo:BIOSTAR TForce6100
please don\'t ***** about how laggy you are on FEAR i beat the game on 640x480 at 20fps!! old computer(pci radeon 9250)

so please save your computer hardship about framerates unless your have a card lower than this
sonanse is offline  
Old 04-26-2006, 05:10 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Just keep going very slowly until you are no longer stable and/or the temps are too high.
__________________

__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 04-26-2006, 10:39 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 52
Send a message via AIM to sonanse Send a message via Yahoo to sonanse
Default

i figured 60c is a good limit right on stock cooling though
__________________
Gcard:XFX Geforce GeForce 7900 GT EXTREME (520MHz)
Ram:PNY OPTIMA 2GB (2 x 1GB) 184-Pin DDR
cpu:AMD Athlon 64 3700 2.2ghz oc to 2.4ghz
psu:ASPIRE ATX-AS520W
mobo:BIOSTAR TForce6100
please don\'t ***** about how laggy you are on FEAR i beat the game on 640x480 at 20fps!! old computer(pci radeon 9250)

so please save your computer hardship about framerates unless your have a card lower than this
sonanse is offline  
Old 04-26-2006, 10:41 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

60*C is too high for that CPU. Keep it under 50*C under full load and your temps are fine. I'd say you can probably get that CPU up to 2.8-2.95GHz
__________________

reggie_da_man is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.