OC 2600+ more? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-27-2005, 02:47 PM   #1 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,298
Question OC 2600+ more?

Ok i have a 2600+ in my old machine and i was wonderin if i could make it go any higher? All i have on it for cooling is a thermaltake11 xasier edition. BTW i have it sittin at 2.3ghz
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 02-27-2005, 05:40 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

I don't understand what kind of info people are expecting to get when they ask questions like these. We can't possibly tell you how much further you can expect to get. Every system, CPU, motherboard, all that crap is different so finding out it's limit is up to you, it's not simply something we can tell you.
__________________

Nubius is offline  
Old 02-27-2005, 09:48 PM   #3 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,298
Default

well what is usually the max that this chip can go? thats basiclly what i was asking.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 02-27-2005, 09:52 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 876
Wink

the max speed is up to you ;-)
phosho510 is offline  
Old 02-27-2005, 10:04 PM   #5 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,298
Default

uh ok , what would ylall try to get it up to w/ that kinda cooling? Ive gotten it up to 2.3 fine right now but i dont if i can go further.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 02-27-2005, 10:25 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Why wouldn't you be able to go further? Like he said it all depends on the chip and whatnot. Just keep pushing it until you don't feel safe pushing it more and your temps are too high.

Anything above 50C for me is too high, but that's just me
Nubius is offline  
Old 02-27-2005, 10:50 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

I got my 2400+ Tbred-B to 2.4GHz (using the Cooler Master Aero 7+) but i didn't run that 24/7. It's all about stepping really...and i totally forgot what stepping the 2400+ was lmao. I'd got for 2.4GHz, that's usually where regular destops all got (2100+ and above i think)...some did more but those were the exceptional ones that didn't need as much voltage and stayed cooler.
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 02-28-2005, 10:11 PM   #8 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,298
Default

Alright thanx. so im guesing i can get it up to 2.4 my self? i think i already tried but it wouldnt let me go any higher but il ltry again. my temps are sitting at 47c full load right now.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 03-01-2005, 05:14 AM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
aj2003's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,094
Default

is it a thoroughbred? i had mine running a 2.3 for quite awhile but had to have my old jet7 on full and that was very very loud
__________________
AMD x2 5000+ black edition at 3.3GHZ zalman cnps 9700-NT
Gigabyte GA-M57SLI-S4 motherboard
3072mb: OCZ ddr800 gold
2x 7800GTX in SLI for 20" viewsonic
OCZ 600watt power supply
www.angelic-accessories.co.uk - plug for my gfs site
aj2003 is offline  
Old 03-01-2005, 08:33 PM   #10 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,298
Default

Its a barton and ive finally got it to 2.4 but i dont think my mobo is gonna let me go higher sadly .
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.