Nvidia GPU OC'ng software, Vista 64 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-03-2009, 10:11 PM   #1 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Nvidia GPU OC'ng software, Vista 64

I've been using rivatuner, vut now with 2 260-216s, I've gone to Vista x64, but that dsamn uac won't let Riva startup on boot without saying yes.

Is there an easier way than screwing with scheduals, or a better OC software that plays nice with Vista startup?
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 05-03-2009, 10:34 PM   #2 (permalink)
Running on empty.
 
chesirecat1701's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Nicaragua
Posts: 403
Send a message via AIM to chesirecat1701 Send a message via MSN to chesirecat1701 Send a message via Yahoo to chesirecat1701
Default Re: Nvidia GPU OC'ng software, Vista 64

just disable UAC my man, or you can access the UAC permissions somehow (don't remember quite how to) and do a work around

also try start up programs
start>control panel>programs>change startup programs

if not my Gigabyte board came with EasyTuner6 which is pretty decent
__________________

chesirecat1701 is offline  
Old 05-03-2009, 10:40 PM   #3 (permalink)
Inspired by Art
 
tastegw's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: PA
Posts: 1,400
Default Re: Nvidia GPU OC'ng software, Vista 64

you could also try evga's presision tune.

not sure where you can get it where it works for non evga cards, but im sure its out there.
__________________
tastegw is offline  
Old 05-03-2009, 11:44 PM   #4 (permalink)
 
zedman3d's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,852
Default Re: Nvidia GPU OC'ng software, Vista 64

I had a similar problem. First time using Vista and i find out that it doesnt allow just any driver to work, they need to be signed.

Like tastegw said though, EVGA Precission is the answer. Im using it with BFGTech cards too.
zedman3d is offline  
Old 05-04-2009, 11:23 AM   #5 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Nvidia GPU OC'ng software, Vista 64

Yha, UAC as a whole isn't a problem, its just with this OC'ng.

I thunk Evga precision, or nTune.. Have a 680i board.

Thanks....

Oh an whoever thinks an Antec 900 is a big case........... ugh... pictures to come...
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 05-04-2009, 01:03 PM   #6 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: Nvidia GPU OC'ng software, Vista 64

TweakUAC. That and disable signed drivers if you want. I have RivaTuner working fine for me without the UAC prompt on startup.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 05-04-2009, 02:25 PM   #7 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Nvidia GPU OC'ng software, Vista 64

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
TweakUAC. That and disable signed drivers if you want. I have RivaTuner working fine for me without the UAC prompt on startup.
TweakUAC Program?

Any good guides for messen with UAC? I'm running Ultimate x64, and it's legit.

This:

Disable annoying Vista UAC popups with TweakUAC (FREE)
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 05-04-2009, 03:04 PM   #8 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: Nvidia GPU OC'ng software, Vista 64

http://www.techist.com/forums/f9/adm...ws-7-a-197772/
Located here: ^**READ FIRST**^ Windows Stickies Index


And yes, thats the TweakUAC utility.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 05-04-2009, 03:18 PM   #9 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Nvidia GPU OC'ng software, Vista 64

wHY would i read a sticky, when i just need to ask you.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 05-04-2009, 03:20 PM   #10 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: Nvidia GPU OC'ng software, Vista 64

Cuz then you wouldn't have to wait for one of us to reply .
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Currently on windows xp. Want to get dx10 and have vista 32bit key. Is it worth it? stainer711 Microsoft Windows and Software 17 01-03-2009 09:22 AM
NVIDIA ForceWare 178.13 Drivers Osiris Monitors, Printers and Peripherals 7 10-08-2008 09:45 PM
Video Upconverting software EricB Computer Audio and Multimedia 5 09-25-2008 11:40 PM
Free Vista Ultimate, Office or other software UA_Iron Buy/Sell/Trade and Hot Deals 22 12-18-2007 06:28 PM
10 Reasons You Don't Need Vista Today Cyber.Logan New Systems | Building and Buying 47 08-15-2007 05:31 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.