Nothing goes right with my build... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-26-2006, 08:48 PM   #1 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Nothing goes right with my build...

okay.. again i run into another problem....... my stupid thing even with the ninja did NOT change any temps.. at all, its idoling at the same through bios..

and as i've stated before, no temp monitors work for this mobo, which is stupid, i've checked on msi's website and they don't have anything either...

its at 46 in BIOS which is pretty hot... i applied AS5 About the size of a grain of rice.... do i need to add more?
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 10-26-2006, 08:59 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

I personally used a latex glove to spread the thermal paste around and that gets me my sweet idle and load temps for my p4.
__________________

__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Old 10-26-2006, 09:00 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 793
Default

no you dont need to add more, a new HSF doesnt always effect your temps, and 46C isnt that bad mine (Opteron 144) idles just under that, well, and your board may be messed up but i doubt it
__________________



\"I may or may not have put a loaf of bread in the dish washer\"
\"Once you go white a trailer is in sight\"
COD2_fanatic is offline  
Old 10-26-2006, 09:06 PM   #4 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

thats terrible considering other people with stock hsf and stock paste get 30's!!! and these things are supposed to run cool.. this is definitely not cool!

i'm trying to get help on the msi forum.. but those people are useless...
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 10-26-2006, 10:26 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Dexaroni's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 551
Send a message via AIM to Dexaroni Send a message via MSN to Dexaroni
Default

I would put a bit more than a grain of rice sized drop of Thermal Paste on the heat spreader. I would put a small pea sized drop, and get it all around the heat spreader. Also make sure that there is good contact between the heatsink and heat spreader.

Maybe your BIOS is getting a bad reading, because a Ninja should be getting WAY cooler temps than stock.

Dex
__________________
Dexaroni is offline  
Old 10-26-2006, 11:15 PM   #6 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

ya thats why i'm concerned.. and i did get another reader and its at 44 right now, bios i guess was a bit off but not by much.... imma try putting it on again and reapply the paste later on during the week, maybe tomorrow
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 10-26-2006, 11:54 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

BIOS is usually the most accurate, so it's likely your temp program is off.

Try updating the BIOS, it worked for me.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 10-26-2006, 11:56 PM   #8 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

my bios is up to date.. i dunno, i just really ****ed off... after i had an oc session and it didnt boot, i reset cmos turned it on and found i was 70 degrees in bios.. after that, the temps have just been high...
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 10-27-2006, 11:52 AM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 223
Default

I have a E6400, and the artic silver site recommended applying the AR5 in a straight line from top to bottom. Check out their site, its helpful.

I have a Zalman 7700, and have mine overclocked from 2.14 -> 3.2ghz
My idle temperatures are 42-44 C. I am very pleased with that considering how much i've overclocked.
__________________

__________________
i5 3570k (OC to 4.2 mhz)
Geforce 650 Ti Boost 2gb
16 MB RAM
Windows 7
Da11en47 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.