new system - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-08-2004, 05:07 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 219
Default new system

i have monitor and perpherals, just need a case and im set. my total budget is around 1600 not any more. tell me if it is worth the cold cash.

note-processor is actually a socket 754..dunno why newegg changed it
http://secure.newegg.com/app/WishHis...IEW&ID=1147449
__________________

__________________
[root@root root]$ su
uchiha is offline  
Old 12-08-2004, 08:57 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 303
Send a message via AIM to s0me0ne Send a message via Yahoo to s0me0ne
Default

If you get the 64bit processor are you going to run a 64 bit os, like Winxp64bit or maybe compile your kernal to handle it? Other then that go for it.
__________________

__________________
Anal nerd who can\'t spell.
s0me0ne is offline  
Old 12-08-2004, 05:25 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,446
Send a message via AIM to Alex81388
Default

Looks good, but you really dont need the soundcard if your looking to save some money.
__________________
Sig removed due to foul language. Please read the rules regarding the allowable content of sigs before reposting your COMPLIANT sig.
~Trotter
4/21/06
Alex81388 is offline  
Old 12-08-2004, 06:47 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

If your looking to save money, i dont think 1GB Ram is a major.
__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 12-11-2004, 12:28 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 589
Send a message via AIM to GeckoEcho421 Send a message via Yahoo to GeckoEcho421
Default

Since your budget is 1600, that setup seems fine. I'd go with a socket 939 3500 because amd said that 939 is gonna be around for a long time which means great upgradability in the future.
__________________
If you ever have any questions feel free to email me at dhughes3@gmail.com, I will send you back an email as soon as possible.
<table width=\"100%\" border=\"3\" align=\"default\" cellpadding=\"3\" cellspacing=\"2\" bordercolor=\"#485F8D\"><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"left\"></div><div align=\"left\"><font size=\"2\"><strong><font color=\"brown\" size=\"2\"><marquee behavior=\"alternate\" width=100%><b><font color=#43525F size=\"2\">Goo g l e ||G o o gl e ||G o o gl e</font></b></marquee></font></strong></font></div></td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><font size=\"1\"><b><font color=#43525F>Mobo: </font></b><font size=\"1\">MSI \"K8N Neo2 Platinum\" <b><font color=#43525F>Chipset: </font></b>nForce3 ULTRA <b><font color=#43525F>CPU: </font></b>AMD Athlon 64 3500+ (Socket 939) <b><font color=#43525F>Physical memory:</font></b> Corsair XMS 1GB(512MBx2) 2-2-2-5 <b><font color=#43525F>Videocard:</font></b> eVGA nVIDIA GeForce 6800 GT<b><font color=#43525F> Soundcard:</font></b> Creative Audigy 2 </font></font><font color=#43525F size=\"1\"><b>Currently running: </font></b><font size=\"1\">XP Pro SP2 </td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"center\">How much PSU power is enough? </div></td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"center\"><a href=\"http://whatpulse.org/stats/users/142979/\"><img src=\"http://whatpulse.afraid.org/sig/GeckoEcho421.png\" border=\"0\"></a></div></td></tr></table>
GeckoEcho421 is offline  
Old 12-11-2004, 01:15 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

I'd save on:

Sound card - Unless you have a nice speaker setup or want home audio system or sumthin' a cheaper gaming sound card will do you fine.
RAM - 512MB will do you fine unless you are into memory hogging apps.

And i'd switch to:

Socket 939 CPU - 3000,3200,3500 will all do fine and overclock about the same.
939 Mobo - Abit, MSI, Asus, NF4 is out i believe. Best of the best lol

just my opinion...i think you could afford it if you save on the first 2.
__________________

__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.