new pc probs - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-07-2004, 02:49 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 67
Thumbs down new pc probs

hey guys i just went out and brought a new pc 2day, the specr as as follows:
MoBo - Abit NF7-M
CPU - Athlon XP 2000+
MEM - 256mb KINGSTON DDR pc-2700
HARD DRIVE - 40gb IBM DESKSTAR 7200rpm
DVD-r - Pioneer DVD-RW

ive set it all up and everything looks fine. When i am installing windows XP home, its on the first blue screen and when it says "starting windows", the whole pc turns off...
any of u guys know whats wrong with it??
__________________

__________________
My Specs:

MoBo - Abit NF7
CPU - Athlon XP 2200+
MEM - 256mb DDR Kingston pc-2700
VID - Ge-Cube Radeon 9200se
HARD DRIVE - Hitachi Deskstar 80gb 7200rpm
CD-RW - LiteOn 52x32x52 CD-RW
DVD - LiteOn DVD Rom
guy101 is offline  
Old 08-07-2004, 03:19 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 506
Default

Try it with a barebone system (1 stick of RAM, 1 HDD, 1 CD) and see if it does it again. If it doesn't then plug in the rest of your equipment one at a time.
This may be caused by bad memory, hardware, PS. etc...
Make sure all your fans are up and running on startup.
__________________

__________________
My gaming machine:

P4 2.8 GHz
2 X 512 MHz PC3200 in dual DDR mode
Intel D865PERL MOBO
integrated 6.1 MAX audio
Logitech duo MX mouse and KB
ATI RADEON 9800 PRO
zerozero is offline  
Old 08-07-2004, 03:40 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 67
Default

it only does have the bare essentials plugged in, motherboard, cpu, 1 hdd, 1 cd, 1 stick of mem.

when it shuts down it makes an alarm sounding..
im totally clueless about it, should i try my other pcs mem, cpu one at a time in the new pc?
__________________
My Specs:

MoBo - Abit NF7
CPU - Athlon XP 2200+
MEM - 256mb DDR Kingston pc-2700
VID - Ge-Cube Radeon 9200se
HARD DRIVE - Hitachi Deskstar 80gb 7200rpm
CD-RW - LiteOn 52x32x52 CD-RW
DVD - LiteOn DVD Rom
guy101 is offline  
Old 08-07-2004, 11:42 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 415
Send a message via AIM to Icedragon Send a message via Yahoo to Icedragon
Default

OK DDR memory has to be installed with 2 sticks in the same tandom, I had that problem once, I had one stick of DDR and i got the same **** as you and then someone turned me on that I needed 2 sticks of DDR to run and it worked fine ever since. So just buy another stick of DDR and you should be good to go.
__________________
PC Specs:

Intel Pentium 4 3.2 ghz 800 FSB
Abit IC7-G 875p
Sapphire Radeon 9800 Pro 128MB 256 Bit
2x512MB Ultra PC3200 DDR400
Soundblaster Live
Maxtor 40GB 7,200 RPM HDD
Lian-Li PC65 Case
Icedragon is offline  
Old 08-08-2004, 04:13 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 67
Default

well i took everything apart, and replaced each part one by one in my working pc, to try and find the cause.
I have decided that the motherboard was shorting out somehow, so after putting everything back in place it is working fine. i dnt understand what you are talking about, needing 2 sticks of mem??? coz it is working fine with 1 :S
__________________
My Specs:

MoBo - Abit NF7
CPU - Athlon XP 2200+
MEM - 256mb DDR Kingston pc-2700
VID - Ge-Cube Radeon 9200se
HARD DRIVE - Hitachi Deskstar 80gb 7200rpm
CD-RW - LiteOn 52x32x52 CD-RW
DVD - LiteOn DVD Rom
guy101 is offline  
Old 08-08-2004, 05:59 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 506
Default

It probably was something not seated properly. Glad you fixed it.
__________________

__________________
My gaming machine:

P4 2.8 GHz
2 X 512 MHz PC3200 in dual DDR mode
Intel D865PERL MOBO
integrated 6.1 MAX audio
Logitech duo MX mouse and KB
ATI RADEON 9800 PRO
zerozero is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.