new pc disaster! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-01-2004, 12:30 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 13
Angry new pc disaster!

Hi everyone,
I tried to update my old pIII pc -
so I decided to buy new mobo, cpu and memory !
after struggling 3 weeks with defective parts, finally I have a conifguration that works - or this is what I first thought -
when I boot up the system error message appears:
bios checksum error - defaults loaded -
struggling with this 2 days, I managed to remove it by (reviewing some forums) increasing the memory voltage to 2.7 v (if not do that then the error becomes cpu unworkable or changed)
now the systme tris to boot but it crashes (just after the "windows is starting" message) and the "blue" screen stays for only 1'', so I cannot read the error message - after that it restarts (no error message this time).
I already tried to update the bios, change the cmos battery, used other memory, changed the psu - nothing!!! the same problem!
any ideas?
I think it might be the old video card I have; if I boot form the windows xp cd would it help?
any help is really welcome - if I keep like that with the update I will end up not only with pc, but without woman too!

Abit KW7
AMD Athlon 2700+
Corsair 512 MB 3700
Maxtor 20G (sustem HD)

darlac is offline  
Old 12-01-2004, 12:54 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 13
Default Update on the system

AMD Athlon XP 2700+ 2.167GHz 333FSB
Corsair VS512MB400 512MB DDR400 PC3200 CAS2.5
everything else is similar,

darlac is offline  
Old 12-01-2004, 01:01 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Jun 2004
Posts: 973
Send a message via Yahoo to intercodes


I think it might be the old video card I have
Better make sure, if its working properly. Pull out the card and try it out in another system

intercodes is offline  
Old 12-01-2004, 01:34 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 13

Hi all,
thanks for the answers -
PSU (power supply unit) I got a brand new (tried 3 different) always the same problem.
the video card works - but I read from someone in a forum that mobo may conflict with old video cards - not really know if it is right
thanks again,
darlac is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:07 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.