New computer, keep restarting?! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-24-2004, 07:58 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 12
Send a message via AIM to un655
Default New computer, keep restarting?!

Ok I need your help guys, I just built a new computer and when I turn it on, the fans and everything else runs but after about 5 seconds it turns off, the turns back on. It keeps on doing this until I finally turn it off. What could be my problem? The power supply? Motherboard? Any help is greatly appreciated.
__________________

un655 is offline  
Old 06-24-2004, 08:06 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
str8lazy's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 446
Send a message via ICQ to str8lazy Send a message via AIM to str8lazy Send a message via Yahoo to str8lazy
Default

Try swapping out the motherboard first(if available), and then try another motherboard(if available).
__________________

str8lazy is offline  
Old 06-24-2004, 10:09 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 112
Default

just a guess - maybe a bad power supply?
Richard is offline  
Old 06-24-2004, 10:13 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 12
Send a message via AIM to un655
Default

Yeah I thought about the power supply too but I put another one in there and it did the same thing. I'm going to try to buy another motherboard tomorrow.
un655 is offline  
Old 06-24-2004, 11:08 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 12
Send a message via AIM to un655
Default

Now my computer has totally stopped powering on for those few seconds, now when I press the power button there is a low buzzing sound coming from the processor...could my processor be the problem or my mother board?
un655 is offline  
Old 06-24-2004, 11:12 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 126
Send a message via AIM to zero1424
Default

Reseat everything, maybe you messed up when building it.
__________________
my saucy comp
Antec PlusView case
-600w PSU - 20A @ +12v
-Evercool fan controller
-5 LED fans, 4 blue 1 green
-Lian Li T3 Temp. Monitor
-planned mods, see below
ASRock K8S8X motherboard
-AMD Athlon 64 3000+ @ 2.0ghz
-Heatsink modded with Sunon Tornado, ~38C@Idle, 42C@Full Stress
-Inno3D Tornado nVidia Geforce FX 5600 128mb
-Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
-512mb DDR400 PC3200 2.5CSL
-100gb westen digital

19\" Compaq P900 // 1600x1200@70hz / 800x600@120hz
Intellimouse explorer 4.0a/Thunder8 x-ray pad

planned mods:
coming in mail:
Kingwin K8-heatsink modded with a Sunon(vantec) 84.1cfm fan, and blue lazer LED light kit
Blowholes in top of case with 2x 120mm Thermaltake Blue LED Thunderblade fans with Blade fan grills
Blue Cold Cathode
zero1424 is offline  
Old 06-24-2004, 11:45 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 12
Send a message via AIM to un655
Default

Ok I took everything apart and started putting it back together again. I can have everything powered up and going but when I connect the power supply to the 12v connector for the CPU is when it starts rebooting itself. What's going on? Is there anyway I can fix this?
un655 is offline  
Old 06-25-2004, 09:09 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
str8lazy's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 446
Send a message via ICQ to str8lazy Send a message via AIM to str8lazy Send a message via Yahoo to str8lazy
Default

Probably not, either the connector part on the PSU is dead or the connector part on the motherboard is dead. And you said that you already switched the PSU, so I would guess motherboard next, and if that doesnt work than your processor is faulty.
str8lazy is offline  
Old 06-25-2004, 10:17 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 12
Send a message via AIM to un655
Default

Do you think a better PSU would work? The one I have came with the case. And the other PSU I tried was only a 300w
un655 is offline  
Old 06-25-2004, 01:55 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 12
Send a message via AIM to un655
Default

I got a 350 Antec Power supply and now everything runs even with the 12v connected but nothing is displayed on the monitor..
__________________

un655 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.