need urgent help...temps keep rising - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-15-2007, 06:39 PM   #1 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default need urgent help...temps keep rising

I just removed my graphic card, took out the screwed wiped out what was on the gpu. And then i applic arctic silver 5 on it...i read the instructions so i applied like a dot on the middle of it.


Put my card back in and turned on my pc.
I notice my pc temps start at 60. and then kept going up.
It went all the way upto 84.

It usually stays between 55-60...so i opened up the case and i now have my tower fan right infront of it...and the temps have gone down...its down to 50 right now.

What did i do wrong?
__________________

__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 07-15-2007, 06:45 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: need urgent help...temps keep rising

Did you screw it in all the way in tightly? Describe the dot.
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 07-15-2007, 06:46 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re: need urgent help...temps keep rising

Hello,

Is this the system in your sig?

So your temps were lower before you re-pasted your GPU?
__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 07-15-2007, 06:49 PM   #4 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: need urgent help...temps keep rising

the paste i applied was lthe size of a small tiny bead. Do i have to apply more -less and do i have to spread it myself or does that happen automatically?

And after you guys let me know ill take out my card and try re-screwing it
__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 07-15-2007, 07:07 PM   #5 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: need urgent help...temps keep rising

Can you restate the temps, idle and load, before and after. Maybe the paste has to set in.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 07-15-2007, 07:15 PM   #6 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: need urgent help...temps keep rising

well before the idle use to be 55-60 and on load 70-80

But now it just keeps rising on idle...i just took out the card re did the screwes...
i think i figured it out though.
My case is open and i looked at the fan the gfx card has and it is not moving...is that problem? what did i do that busted it?
__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 07-15-2007, 07:17 PM   #7 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: need urgent help...temps keep rising

TURN OFF THE COMP!!! Plug the fan back in. Without a fan, the GFX card will die really fast. Thats like committing suicide. Its like scuba diving with a tank but no mouthpiece.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 07-15-2007, 07:21 PM   #8 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: need urgent help...temps keep rising

lol...
sorry, that was funny but yeh...
the fan is attached to the card but its not working...i have a manual fan right next to the card now which is keeping the temps around 50 now.
the wires are connected. Ill just re try it then.
I guess ill post back when im done.
Thanks for helping
__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 07-15-2007, 07:22 PM   #9 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: need urgent help...temps keep rising

Yea, try to see if the fan is broken or if the connection is loose.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 07-15-2007, 07:33 PM   #10 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: need urgent help...temps keep rising

aw man. Still doesnt work.
How delicate are these fans...i barely touched it the whole time. It was kinda sliipery to nail the fan back onto the card.
Is it the tiny wire attached to the fan that makes the fan work?
Ill try again once more time but if it fails...
what options to i have.
my mobo onboard graphics died out so im screwed withough the card
__________________

__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
8800GTS temps??? mattchew13 Overclocking and Modding 4 07-12-2007 01:30 AM
Mobo temps? Gabb New Systems | Building and Buying 7 06-21-2007 10:10 PM
Temps? NathanLedet Monitors, Printers and Peripherals 3 04-17-2007 10:36 PM
E6600 Idle temps STATus h2O Overclocking and Modding 3 04-02-2007 09:11 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.