Need suggestions on new hardware for my 4000+ machine - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-02-2005, 08:55 PM   #11 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

read the sticky at the top of this page lol.

change over to DFI.
change the psu - antec, thermaltake, OCZ, enermax, etc
change the ram - OCZ ... ... ...
video card should be a 7800GT or GTX.
__________________

__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 10-02-2005, 10:47 PM   #12 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

The OCZ Rev2s use newer TCC5 chips, and although they are still on the brainpower PCBs, the TCC5s are nowhere as good as the older TCCD chips...since TCCD is discontinuing I suggest you grab some while they're still around as they are awesome chips

G.Skills if you can find them are THE best memory you can buy on the market...Patriot XBL are I believe still using TCCDs but I'm not entirely positive anymore

One other route you could take which would be cheaper would be some Winbond BH-5 chips...however you would need to upgrade your motherboard to the DFI lanparty since you need like 3.6vdimm for the BH-5s to clock decent

The lanparty is the board of choice if you are serious about overclocking
__________________

__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 10-02-2005, 10:49 PM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 21
Send a message via AIM to SiR|RogerWaters
Default

one quick question....how am i gonna cool this thing?
i wanna get this system to 3000MHz or above is that possible with this mobo?
SiR|RogerWaters is offline  
Old 10-03-2005, 02:30 AM   #14 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

Depends on the amount of voltage you can give your hardware. Generally, CPU voltage isn't a factor and a .6Ghz overclock should be possible with better than stock cooling and a slight increase in voltage. Say like 1.5v or something, up from 1.4v default.

You RAM however, if you want to overclock that then you will most likely need to give it more voltage.

Or you could totally ignore tha RAM like I do and simply overclock the CPU but that would result in a less-than-ideal overclock.
Flanker is offline  
Old 10-03-2005, 03:21 PM   #16 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 21
Send a message via AIM to SiR|RogerWaters
Default

well after a long day of thinking, i am prolly not gonna upgrade this pc at all. I am just going to save the money and buy another pc this comming summer(06) or in the winter.
SiR|RogerWaters is offline  
Old 10-03-2005, 04:33 PM   #17 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 21
Send a message via AIM to SiR|RogerWaters
Default

would this cool good enought to get my CPU to 3 ghz stable?
Asetek VapoChill Micro series
SiR|RogerWaters is offline  
Old 10-03-2005, 06:58 PM   #18 (permalink)
Monster Techie
 
Qiranworms's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 1,635
Default

Duplicate post at the beginning of the thread deleted.
__________________
-->Marc
Error: Keyboard not attached. Please press F1 to continue. <pre>-------OS----------Gentoo Linux-------<br>------Browser-----Mozilla Firefox-----</pre><form action="http://www.srsyo.org/tfsearch.php" method="get"><input type="text" name="search"> <input type="submit" name="submit" value="Search the Forums, thanks to Emily"></form>

|||Official Forum Rules|||<hr>
Qiranworms is offline  
Old 10-04-2005, 01:58 AM   #19 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

Hah, lol. Vaporcooling...pssh. Just get a good HSF (HeatSink + Fan) and you'll be doing 3GHz easy.

Get a Zalman CPU Cooler or the Thermalright XP-90 or XP-120.
Flanker is offline  
Old 10-04-2005, 07:25 AM   #20 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 21
Send a message via AIM to SiR|RogerWaters
Default

so will i be able to do 3GHz on theis Corsair Value RAM?
__________________

SiR|RogerWaters is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.