Need to modify NINJA - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 07-04-2007, 04:04 PM   #1 (permalink)
Super Techie
cliffhucker's Avatar
Join Date: Feb 2006
Location: Silly Valley
Posts: 283
Default Need to modify NINJA

I had my IHS off of my 3800X2 before and it worked fine except one of the heatpipes hit a capacitor more so when I lowered the Ninja on the CPU. (modded retention bracket etc )

I now have a new Opteron and am running it with the IHS on w/ a stock / UN-modified heatsink retention bracket. I did lap the IHS and it is better but I need a few more degrees cooler operation.

I want to remove the IHS on this CPU (I need to try to cool it just a bit) as well but do not want to "cramp" that capacitor as I did before. I feel as though I was pushing it with that capacitor tweaked as it was. (see pic)

So, I am looking for ways to modify the copper pipe on the Ninja.
I was thinking I could either try to Bend it or grind it back to let off the pressure on the capacitor.

Any ideas?
here is a picture of when I had the Ninja on my Naked 64X2, so this is what I will be dealing with (as far as clearances) with my naked Opteron.


My Rig: "Sandy" used for stock trading
Windows 7 pro
Case-Corsair Obsidian550D
Motherboard- ASrock X79Xtreme6 LGA 2011
CPU- I7-3930K Sandy
PSU- Seasonic X650 Gold
SSD- Corsair Neutron GTX240
HD- WD 1TB Sata6 64MB
Ram-Corsair Vengeance 16gb (4x4gb)
GPU- 3x EVGA Geforce GT-640 2GB 128B
Cooling- Monsoon S2 & SwiftechMCP655-PWM
Alphacool 80mmx120mm rad
XSPC RX120 rad
3 Noctua 140mm
5 120mm Gentle typhoons
NZXT fan controller
Razer Black Widow Chroma keyboard
Razer deathadder chroma mouse
4x27", 2x19", 1x24", 1x36" & 1x55" monitors
cliffhucker is offline  
Old 07-04-2007, 04:35 PM   #2 (permalink)
peterhuang913's Avatar
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Need to modify NINJA

Theres no clearance. Your risking damage to the mobo right now by even tilting that capacitor.

My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Educational Math Game Math Ninja Osiris PC Gaming 0 04-28-2007 08:36 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:42 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.