need help with overclocking - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-08-2008, 07:26 PM   #21 (permalink)
Ultra Techie
 
memory's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Southern Indiana
Posts: 991
Default Re: need help with overclocking

I did not use the default setting tab, I just set everything like it was before.

Sorry if this is a dumb question but what are FTT's?

AVG was not scanning, I had it paused. Even if AVG was scanning, my system should be able to handle it with no problems.
__________________

__________________
Antec 1200
Intel Core i7 920@2.7ghz
Gigabyte X58A-UD3R
Noctua NH-D14
ATI Radeon HD5870
Corsair 6gb DDR3 1600
Corsair 850HX PSU
OCZ Vertex 2 120gb SSD
WD Caviar Black WD5001AALS 500gb
Windows 7 Pro 64bit


I know someone who pressed yes...
His home and family Combusted Spontaneously...
memory is offline  
Old 04-09-2008, 08:06 AM   #22 (permalink)
Ultra Techie
 
memory's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Southern Indiana
Posts: 991
Default Re: need help with overclocking

I disabled both C1E and EIST in the bios and it is still pretty slow. It is fine when it first starts up but after an hour or so it gets pretty slow. Now firefox opens up fine but anything, Nero, Windows Mail, etc is really slow. I also noticed that when it get slow, the activity light or whatever it is called stays on.
__________________

__________________
Antec 1200
Intel Core i7 920@2.7ghz
Gigabyte X58A-UD3R
Noctua NH-D14
ATI Radeon HD5870
Corsair 6gb DDR3 1600
Corsair 850HX PSU
OCZ Vertex 2 120gb SSD
WD Caviar Black WD5001AALS 500gb
Windows 7 Pro 64bit


I know someone who pressed yes...
His home and family Combusted Spontaneously...
memory is offline  
Old 04-09-2008, 12:37 PM   #23 (permalink)
I feel funny...
 
thirdshiftdj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lowell,Ma
Posts: 3,808
Send a message via AIM to thirdshiftdj
Default Re: need help with overclocking

maybe try one stick of ram. If that doesn't work try the other stick.
__________________
NUFFIN!
thirdshiftdj is offline  
Old 04-09-2008, 05:44 PM   #24 (permalink)
Ninja Stargate Addict
 
Da Viksta's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Oxford/Leeds (UK)
Posts: 431
Send a message via MSN to Da Viksta
Default Re: need help with overclocking

then its defo a HDD problem, if the HDD light is always on. Something is using up ur HDD. to be sure, when ur pc is really slow, run nvidia monitor to see what the HDD usage is, to be sure that its not the hdd holding the rest of ur system back. I had that problem on my old pc....
__________________
CPU: Intel Core 2 Quad Q9450 @ 3.4GHz
Motherboard: Foxconn Blackops X48
Memory: 8GB DDR3 (1361MHz)
Graphics: ATI 5850 1GB GDDR5
Hard Drives: 1 x 500GB, 1 x 1TB
Case: Antec 900
OS: Server 2008 R2 64bit
Da Viksta is offline  
Old 04-09-2008, 09:06 PM   #25 (permalink)
Ultra Techie
 
memory's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Southern Indiana
Posts: 991
Default Re: need help with overclocking

Do I need to download nvidia monitor? If so where can I download it? Or is it something that came with the gpu?

This is strange. Now it seems to be working fine and the activity light is not on. I have no idea when the light went off. But when I restart it, it will start all over again.
__________________
Antec 1200
Intel Core i7 920@2.7ghz
Gigabyte X58A-UD3R
Noctua NH-D14
ATI Radeon HD5870
Corsair 6gb DDR3 1600
Corsair 850HX PSU
OCZ Vertex 2 120gb SSD
WD Caviar Black WD5001AALS 500gb
Windows 7 Pro 64bit


I know someone who pressed yes...
His home and family Combusted Spontaneously...
memory is offline  
Old 04-23-2008, 12:02 PM   #26 (permalink)
Ultra Techie
 
memory's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Southern Indiana
Posts: 991
Default Re: need help with overclocking

I think I know what the problem is. I just turned my computer on after being off for several days and a message came up asking me to back up my data because the hard drive is failing.

I am hoping that is the only thing wrong. I was afraid I damaged the cpu.
__________________

__________________
Antec 1200
Intel Core i7 920@2.7ghz
Gigabyte X58A-UD3R
Noctua NH-D14
ATI Radeon HD5870
Corsair 6gb DDR3 1600
Corsair 850HX PSU
OCZ Vertex 2 120gb SSD
WD Caviar Black WD5001AALS 500gb
Windows 7 Pro 64bit


I know someone who pressed yes...
His home and family Combusted Spontaneously...
memory is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
An Extensive Guide: Maximizing Performance, Minimizing Budget Sora New Systems | Building and Buying 42 08-23-2008 06:35 PM
Overclocking a P4 GuitarFreak1857 Overclocking and Modding 7 02-12-2008 01:27 PM
UnBiased Intel Core 2 Duo Overclocking with Overclocking Test Systems veg1992 Overclocking and Modding 7 11-21-2007 07:24 PM
Overclocking my new AM2 6000+ Lord Lihp Overclocking and Modding 16 08-18-2007 10:37 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.