Need help with my new vantec tornado - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-24-2005, 07:20 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 92
Default Need help with my new vantec tornado

My vantec tornado is running fine and noicy
I try to turn it down with my new fan controller but doesnt do anything

i think the problem might be -the 3 pin fan connector that came with it to plug to the motherboard only has a yellow wire and not all the other colors it should have to actually (control) the speed.

Right now the 3 pin is hooked to a extension to the controller and also the MB so i can read the readings-each time i try and turn it down nothing happenes so im gessing thats the problem.

If any of you know how to rewire or know what i should do to try and get it to where i can control it it would be very appreciated
__________________

crashman009 is offline  
Old 05-24-2005, 07:32 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 92
Default

the Black and red wires that i think are supposed to go with it are connected with the power thing somehow
__________________

crashman009 is offline  
Old 05-24-2005, 07:38 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 92
Default

o ya and here is a diagram if that helps
http://www.vantecusa.com/pdf/tornado_cable.pdf
crashman009 is offline  
Old 05-24-2005, 09:05 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 296
Default

the controller needs to have the red and black wires from the tornado plugged into it. you might have to get an adapter for 4pin molex to 3pin fan connector

it would be alot better if you took some pictures.

something like this: http://svc.com/4to3ad.html
__________________

AMD Athlon 64 3200+ \"Venice\"
ASRock 939Dual-SATA2
2GB OCZ Platinum DDR400
eVGA 256mb 6800GT
ANTEC 430watt TruePower 2.0
WD 160GB 8MB cache HDD
NEC 16x Dual Layer DVD+/-RW
xteam02001 is offline  
Old 05-24-2005, 09:20 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 92
Default

what does the molex plug into?

ill try and get some pic up sometime
crashman009 is offline  
Old 05-25-2005, 08:31 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 92
Default

sorry dont have a camera.

ill try and borrow my bros sometime
__________________

crashman009 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.