Need help getting Q6600 stable at 3.6 - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-31-2007, 04:25 AM   #31 (permalink)
Camera junky
 
Poizen22's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ottawa ontario canada.
Posts: 6,280
Default Re: Need help getting Q6600 stable at 3.6

just got it to boot finaly. i need to lapp it soon.
__________________

__________________

https://www.flickr.com/photos/poizen22/
intel Core I7 8700k@ 5.0ghz-Nvidia GTX1080 ti ftw3-Aorus 5 z370 mobo-16gb ddr4 G-Skill trident Z rgb 3000mhz - 1tb samsung 960 pro, 2tb wd blue- thermaltake rgb 750w gold-Phanteks pro M TG- Samsung CHG70 1440p 144hz 32 inch QLED.
Poizen22 is offline  
Old 12-31-2007, 10:38 AM   #32 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: Need help getting Q6600 stable at 3.6

i ran 3.8, but not 3dmark stable.
i got to run 3.6 with 3dmark though.
how much cpu volt did you guys use when you got yours over 3.6?
__________________

__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 12-31-2007, 12:12 PM   #33 (permalink)
Monster Techie
 
mgcook's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: North Carolina
Posts: 1,723
Send a message via AIM to mgcook
Default Re: Need help getting Q6600 stable at 3.6

1.550v @ 3.9Ghz....ran through 3dmark
mgcook is offline  
Old 12-31-2007, 12:44 PM   #34 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: Need help getting Q6600 stable at 3.6

Quote:
Originally Posted by mgcook View Post
1.550v @ 3.9Ghz....ran through 3dmark
hmm, 1.55 wasnt enough for me i guess, i just dont know how high should go...i dont wanna risk burning anything.
__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 12-31-2007, 12:45 PM   #35 (permalink)
 
PRVRT's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Blackfoot, Idaho
Posts: 379
Default Re: Need help getting Q6600 stable at 3.6

1.50625v @ 3.7GHz.
__________________
PRVRT is offline  
Old 12-31-2007, 09:13 PM   #36 (permalink)
gone
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,051
Send a message via AIM to Gabb
Default Re: Need help getting Q6600 stable at 3.6

Quote:
Originally Posted by prvrt View Post
1.50625v @ 3.7GHz.
wow...really pushing it to the limit in terms of volts...1.55 is the max voltage possible I believe
__________________
i7 3770k @ stock 3.5, Gigabyte GA-Z77X UD3H
Samsung 830 SSD 256gb and WD Black HD 1Tb, CoolerMaster HAF-X Case
Corsair HX 750 watt PSU, EVGA GTX 670 with 1.25 gig video memory @ stock settings, 16 gigs of Corsair Vengeance DDR3 Ram
X-Fi Xtreme Gamer card, Logitech G5 series 2
Corsair K90 keyboard, Dell 24" U2412M monitor
Gabb is offline  
Old 12-31-2007, 09:15 PM   #37 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: Need help getting Q6600 stable at 3.6

nah, w/ the asus maximus it can go higher
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 12-31-2007, 09:19 PM   #38 (permalink)
 
PRVRT's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Blackfoot, Idaho
Posts: 379
Default Re: Need help getting Q6600 stable at 3.6

Quote:
Originally Posted by Gabb View Post
wow...really pushing it to the limit in terms of volts...1.55 is the max voltage possible I believe
Actually my board undervolts by .02v so @ 1.50625v the real voltage is 1.48625v.
__________________
PRVRT is offline  
Old 12-31-2007, 09:20 PM   #39 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: Need help getting Q6600 stable at 3.6

my board has options up to 1.9v
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 12-31-2007, 09:27 PM   #40 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: Need help getting Q6600 stable at 3.6

my board can go up to 2 so i might try that....JK
i think im gonna give up on oc more.
ive left it @3.2, 1.3 volt.
temps idle around 30-35 and on prime load it never got over 60
__________________

__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Q6600: G0 Stepping vs B3 Stepping 96z28 New Systems | Building and Buying 17 02-26-2008 12:45 PM
Q6600 OC ? How to make it more stable? PRVRT Overclocking and Modding 36 12-25-2007 01:04 PM
B3 Q6600 not so bad naerskine Overclocking and Modding 15 08-09-2007 12:41 PM
Overclocking a q6600 Riznarf New Systems | Building and Buying 2 06-04-2007 02:42 AM
Cheapest Q6600 Build Gumbercules New Systems | Building and Buying 34 06-01-2007 01:01 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.