need help error with new pc - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-06-2004, 12:32 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 527
Default need help error with new pc

i just built a new pc and i have had many errors with it. First time building a pc and the problem has been during xp isntallation it will just shut down and restart. Now i turn the computer on and it the speaker just beeps and nothing shows up at all. I have tryed changing cd drives, changing the memory to differnt slots. i have reinstalled and double checked all the jumpers and ide cables are set correctly. I have taken out motherboard and all components and reinstalled and it still has same problem. When i turn it on it warms up for about 3 seconds then beeps then nothing happens on the screen. these are the components.
-ecs l4vxa2 bios 1.1d motherboard
-pentium 4 2.8 ghz with 533mhzfsb
-western digital 80 gb 7200rpm 8mb buffer hard drive
-as5 arctic black floppy
-kingston 512mb pc2700
-best date gf2 mx400 agp 64mb 256bit video card
- and emprex dvd rw
__________________

__________________
P4 2.26 ghz, Intel d850emv2 mobo, 768mb of pc800, sony 4x dvd-rw, teac burner, nvidia ti4600 graphics, enermax 330watt ps
4 silent uv fans, cold cathodes in full tower antec case, round ide cables

SOny vaio 2.66 ht ghz modded into raidmax case with green cold cathodes.
P4 2.8ghz HT, 512mb ddr, Intel KD865gbfl, onboard video, raidmax case, blue cathodes, round ide, loomed wires, 4x dvd burner, wd sata 80gb hard drive
Intel d865perl, 2.8ghz northwood, antec sonata, wd caviar 20gb, Corsair 512mbx1 for now. 380watt psu, ati 9600, dvdrom cdrw floppy in black too match case
mrzeeedler is offline  
Old 04-06-2004, 12:36 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 527
Default

its also 420 power supply
__________________

__________________
P4 2.26 ghz, Intel d850emv2 mobo, 768mb of pc800, sony 4x dvd-rw, teac burner, nvidia ti4600 graphics, enermax 330watt ps
4 silent uv fans, cold cathodes in full tower antec case, round ide cables

SOny vaio 2.66 ht ghz modded into raidmax case with green cold cathodes.
P4 2.8ghz HT, 512mb ddr, Intel KD865gbfl, onboard video, raidmax case, blue cathodes, round ide, loomed wires, 4x dvd burner, wd sata 80gb hard drive
Intel d865perl, 2.8ghz northwood, antec sonata, wd caviar 20gb, Corsair 512mbx1 for now. 380watt psu, ati 9600, dvdrom cdrw floppy in black too match case
mrzeeedler is offline  
Old 04-06-2004, 12:38 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 767
Send a message via AIM to Monster00
Default

hmm... i have no idea... um does it stop and restart at the same time? I would say its the mobo but it starts up and it runs. I would say it would be the mobo if it woulden't do that becuase its usally a bad mobo if it just starts up and it woulden't beep. If it beeps then that means there is a connection between ur mobo and ur CPU. So its neither of them. Do u have ur HD set as the right jumpers? I really have no idea..
__________________
Intel 2.8GHZ 800mhz FSB
Western digital 120 GB HD
Western digital 40 GB HD
Asus P4p800s motherboard
1280MB of ram
Xaser III Red and Blue case
Antec 550 watt PSU
BACK TO GOOD OLE CPU FANS(serious not kidding)
ATI readon 9800xt 256 MB
8x DVD burner
52X cd burner
Monster00 is offline  
Old 04-06-2004, 01:00 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 527
Default

okay i got it to boot. but now when i try to load xp i get these errors.Irql_not_less_or_equal

*** STOP: 0x0000000A (0x0000001C, 0x00000002, 0x00000001, 0x80528518)
i got that one and about 200 others when i tryed to install xp. also some files wont load when copying files. i have 2 differnt xp discs that are bought and perfect condition so its not them. i checked the cd rom drive and changed to a different one and it wasnt that either. im stumped.
__________________
P4 2.26 ghz, Intel d850emv2 mobo, 768mb of pc800, sony 4x dvd-rw, teac burner, nvidia ti4600 graphics, enermax 330watt ps
4 silent uv fans, cold cathodes in full tower antec case, round ide cables

SOny vaio 2.66 ht ghz modded into raidmax case with green cold cathodes.
P4 2.8ghz HT, 512mb ddr, Intel KD865gbfl, onboard video, raidmax case, blue cathodes, round ide, loomed wires, 4x dvd burner, wd sata 80gb hard drive
Intel d865perl, 2.8ghz northwood, antec sonata, wd caviar 20gb, Corsair 512mbx1 for now. 380watt psu, ati 9600, dvdrom cdrw floppy in black too match case
mrzeeedler is offline  
Old 04-06-2004, 01:12 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 527
Default

okay the latest error during xp installation it came up with it said. was caused by win32k.sys, page_fault_in_nonpaged_area
***STOP: 0x00000050
__________________
P4 2.26 ghz, Intel d850emv2 mobo, 768mb of pc800, sony 4x dvd-rw, teac burner, nvidia ti4600 graphics, enermax 330watt ps
4 silent uv fans, cold cathodes in full tower antec case, round ide cables

SOny vaio 2.66 ht ghz modded into raidmax case with green cold cathodes.
P4 2.8ghz HT, 512mb ddr, Intel KD865gbfl, onboard video, raidmax case, blue cathodes, round ide, loomed wires, 4x dvd burner, wd sata 80gb hard drive
Intel d865perl, 2.8ghz northwood, antec sonata, wd caviar 20gb, Corsair 512mbx1 for now. 380watt psu, ati 9600, dvdrom cdrw floppy in black too match case
mrzeeedler is offline  
Old 04-06-2004, 01:26 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default

you try installing it on a different hard drive? or perhaps partitioning the hard drive and installing it that way?..
Demalii is offline  
Old 04-06-2004, 01:31 AM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 527
Default

okay i have narrowed it down to the video card or memory. both of which im changing at differnt times tommorow. hopefully one will fix it.
__________________
P4 2.26 ghz, Intel d850emv2 mobo, 768mb of pc800, sony 4x dvd-rw, teac burner, nvidia ti4600 graphics, enermax 330watt ps
4 silent uv fans, cold cathodes in full tower antec case, round ide cables

SOny vaio 2.66 ht ghz modded into raidmax case with green cold cathodes.
P4 2.8ghz HT, 512mb ddr, Intel KD865gbfl, onboard video, raidmax case, blue cathodes, round ide, loomed wires, 4x dvd burner, wd sata 80gb hard drive
Intel d865perl, 2.8ghz northwood, antec sonata, wd caviar 20gb, Corsair 512mbx1 for now. 380watt psu, ati 9600, dvdrom cdrw floppy in black too match case
mrzeeedler is offline  
Old 04-06-2004, 10:45 AM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 767
Send a message via AIM to Monster00
Default

wow thats pretty weird lol. When i got that error it was the HD. Meaning that i didn't have XP installed on it, or i was using the wrong HD.
__________________
Intel 2.8GHZ 800mhz FSB
Western digital 120 GB HD
Western digital 40 GB HD
Asus P4p800s motherboard
1280MB of ram
Xaser III Red and Blue case
Antec 550 watt PSU
BACK TO GOOD OLE CPU FANS(serious not kidding)
ATI readon 9800xt 256 MB
8x DVD burner
52X cd burner
Monster00 is offline  
Old 04-06-2004, 10:52 AM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 872
Default

I would tend to belive that it's the memory not the harddrive ... Anywayz .. Let us know what u come up with
__________________
Screenshots of my Desktop.....Post ur\'s too :D

AMD AthlonXP3000+@ 2.2GHz, Cooler Master Aero 7+, Gigabyte 7NNXP , 1GB Kingston HyperX PC3200 Dual Channel , MSI FX5600 VTDR 256 ,Pinnacle PCTV , 120+120GB Barracuda , Liteon 52x CDRW , Samsung DVDROM , Benq DW1620 16x DVD ReWriter, Phillips 21\" TV,Samsung Syncmaster 763MB,Logitech Cordless MX DUO , Thermaltake Silent PurePower 480W Butterfly Series PSU, Win XP SP2,RH9.
Creative DDTS100 Decoder, Creative Inspire TD7700 7.1 Speakers

Search TF B4 u post { Thanks for this one! Emily :) }
<form action=\"http://www.theriddlehouse.com/random/tfsearch.php\"><input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search!\"></form>
preet2u is offline  
Old 04-06-2004, 04:20 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 527
Default

wow im excited i got this problem fixed and the computer is loaded and running with everything now. I changed the dram frequency in the bios from 166 to 133. it was on auto so it selected 166 rather then 200 or 133 so i set it to manual and selected 133mhz. This is definetly a memory issue that pertains to either cheap motherboard or cheap or memory or the memory incompatible with the motherboard. But since this is a cheap 50 ecs motherboard that probably would have happened if i was using say an intel board. Because it was kingston memory.
__________________

__________________
P4 2.26 ghz, Intel d850emv2 mobo, 768mb of pc800, sony 4x dvd-rw, teac burner, nvidia ti4600 graphics, enermax 330watt ps
4 silent uv fans, cold cathodes in full tower antec case, round ide cables

SOny vaio 2.66 ht ghz modded into raidmax case with green cold cathodes.
P4 2.8ghz HT, 512mb ddr, Intel KD865gbfl, onboard video, raidmax case, blue cathodes, round ide, loomed wires, 4x dvd burner, wd sata 80gb hard drive
Intel d865perl, 2.8ghz northwood, antec sonata, wd caviar 20gb, Corsair 512mbx1 for now. 380watt psu, ati 9600, dvdrom cdrw floppy in black too match case
mrzeeedler is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.