Mysterious E6300 Activity... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-03-2007, 09:45 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default Mysterious E6300 Activity...

I had this thing running for months at like +.1V @ 2.55GHz

It's summer time now and its getting HOT. So I dropped it back to 2.4GHz and saw how low the voltage would go. It went all the way to STOCK and is stable. So now I'm thinking, why in such a small gap did I have to up the vcore so much? And why would it NEVER boot at over 2.6GHz no matter WHAT vcore I pumped into it?

Is there another part of this that I am missing? (I am running the P6N w/ unlinked fsb:ram so its not my memory.)
__________________

__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 08-04-2007, 02:12 AM   #2 (permalink)
j12
Monster Techie
 
j12's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,133
Default Re: Mysterious E6300 Activity...

I have my e6300 @ 3.2ghz on air with no voltage increases. Using a gigabyte ds3 and a cnps9700nt.
__________________

__________________

Laptop:
MacBook 2.2GHz Santa Rosa | 120GB HDD | 4GB ram
Desktop:
Intel C2D E6300 @ 3.2GHz | 4GB ram | 880GB total HDD space | Gigabyte P965-DS3 | eVGA 8800GTS 640mb | Corsair HX 520 | Audigy 2 ZS platnium | Antec 900
j12 is offline  
Old 08-04-2007, 07:08 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default Re: Mysterious E6300 Activity...

which is why i think my board is crazy.... i must be missing something
__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 08-04-2007, 04:48 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 330
Default Re: Mysterious E6300 Activity...

Yea I was having a problem with my e6320 when I first tried OCing i could not get it to boot at 3ghz no matter how much voltage I used, and my temps were still really low.
__________________
CPU: e6320 W/ Zalman CNPS9700 @ 2.8
MOBO: MSI P6N PLATINUM
RAM: 2gigs G. Skill HZs
VID: EVGA 8800 GTS 640mb @ 625/1025
CASE: NZXT ZERO
HD: WD1600YS
PS: CORSAIR 520HX
MONITOR: CHIMEI 22in
OS: VISTA HOME PREMIUM 32bit
nerdygeek is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xbox Activity LED samuraiwarrior Microsoft XBox 4 07-24-2007 05:08 AM
Modding E6300 to 1333MHz advancedgeek Overclocking and Modding 10 07-11-2007 06:18 PM
overclocking e6300 madman1391 Overclocking and Modding 10 06-26-2007 10:57 AM
AMD X2 5600+ v Intel E6300 zmatt Overclocking and Modding 32 06-09-2007 02:54 PM
Overclocked my E6300 TheMajor Overclocking and Modding 11 04-09-2007 05:02 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.