Are my temps too high? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-04-2007, 05:07 PM   #11 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 503
Default

Hmm i'm using RivaTuner... I'm pretty sure the bios says the say thing (but obviously it can't measure the temperature while under load). So I don't think it's a sensor issue.
__________________

__________________
Intel Core 2 Duo E6400 *Cooled with Thermaltake Mini-Typhoon* || Intel Quad Core Q6600
Gigabyte GA-965P-DS3
2gb Kingston 667 DDR2 RAM || 4gb Kingston 667Mhz DDR2 RAM
Gigabyte 512mb 8800GTS (683/2150)
250gb Seagate HDD (ATA133) 7200rpm/16mb cache || 750gb SATA2 Seagate HDD
ASUS MW221U 22" Widescreen 2ms.
Logitech Z-5500D 5.1 Speakers
Creative X-fi Xtreme Gamer Fatal1ty edition

3DMark06 Score = 8524 (1280x1024)
Syphanx is offline  
Old 01-04-2007, 05:12 PM   #12 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 421
Default

Quote:
Originally posted by Lord AnthraX
Little high if you ask me.


With AS5 and a Zalman 9700, I idle at 18C with stock voltage.
That is not possible. I'm sure your ambient room temperature is higher than 18C.
__________________

Phrantic is offline  
Old 01-04-2007, 05:20 PM   #13 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

When you put the thermal compound on, just put a really small drop in the very center of the CPU. Just a drop, about the size of a BB, and then put the HSF down on top.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 01-04-2007, 05:40 PM   #14 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 503
Default

oh... is that all? I didn't actually put the thermal paste on, but i saw my friend do it. It wasn't AS5 or anything, just this other stuff, but he put a fair bit on there. like in a zig zag down the chip. So I think that is that's wrong with it...

Next question then, How do I get it off cause I will re-apply some as5 and get a new HSF for it.
__________________
Intel Core 2 Duo E6400 *Cooled with Thermaltake Mini-Typhoon* || Intel Quad Core Q6600
Gigabyte GA-965P-DS3
2gb Kingston 667 DDR2 RAM || 4gb Kingston 667Mhz DDR2 RAM
Gigabyte 512mb 8800GTS (683/2150)
250gb Seagate HDD (ATA133) 7200rpm/16mb cache || 750gb SATA2 Seagate HDD
ASUS MW221U 22" Widescreen 2ms.
Logitech Z-5500D 5.1 Speakers
Creative X-fi Xtreme Gamer Fatal1ty edition

3DMark06 Score = 8524 (1280x1024)
Syphanx is offline  
Old 01-04-2007, 07:20 PM   #15 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 235
Default

Quote:
Originally posted by Phrantic
That is not possible. I'm sure your ambient room temperature is higher than 18C.
yeah dude, i cant help but smell a great pile of turd myself
plant is offline  
Old 01-04-2007, 07:28 PM   #16 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Default

Quote:
Originally posted by Phrantic
That is not possible. I'm sure your ambient room temperature is higher than 18C.

Eh I'l screenshot it, but right now it's 27 with 1.55 Voltage
__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 01-04-2007, 08:04 PM   #17 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 714
Send a message via AIM to Meithan Send a message via Yahoo to Meithan
Default

Syphanx: check your temps with Core Temp. I believe it's the most accurate out there, differing from Intel's Thermal Analysis Tool by 1 or 2 degrees.

Your temps a bit high. What were your temps before OC? What specific conditions are you reporting as Load Temp (SuperPi, Orthos, games,etc)?

PS: when measuring load temps in a game or another full-screen program, just use CoreTemp's logging feature and review the log once you're done with the test.
__________________


SuperPi 1M: 29.6s - 3DMark06: 8616
The Geek Test v3.1 Score: 36.3% - Major Geek
Meithan is offline  
Old 01-04-2007, 08:05 PM   #18 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

If I remember correctly Lord Anthrax lives in the northeastern region of the US and has his pc set up in his garage.
__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Old 01-04-2007, 08:11 PM   #19 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 714
Send a message via AIM to Meithan Send a message via Yahoo to Meithan
Default

The computer must be outside the garage for the CPU to idle at 18°C... under a foot of snow!
__________________


SuperPi 1M: 29.6s - 3DMark06: 8616
The Geek Test v3.1 Score: 36.3% - Major Geek
Meithan is offline  
Old 01-04-2007, 08:35 PM   #20 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 503
Default

Quote:
Originally posted by Meithan
Syphanx: check your temps with Core Temp. I believe it's the most accurate out there, differing from Intel's Thermal Analysis Tool by 1 or 2 degrees.

Your temps a bit high. What were your temps before OC? What specific conditions are you reporting as Load Temp (SuperPi, Orthos, games,etc)?

PS: when measuring load temps in a game or another full-screen program, just use CoreTemp's logging feature and review the log once you're done with the test.
The temperature before overclocking was about 50C.
Load temp I am using Prime95's torture test with the "blended option".
I'll download that Coretemp utility and see if my temperature ranges different in any way, but im guessing it wont.
I'll let ya know.

**EDIT**
I've just downloaded and installed Coretemp, it comes up with the same temperatures as Rivatuner, about 58-59C when idling.
The Tjunction temp is 85C (What is that by the way cause it seems awfully high...
__________________

__________________
Intel Core 2 Duo E6400 *Cooled with Thermaltake Mini-Typhoon* || Intel Quad Core Q6600
Gigabyte GA-965P-DS3
2gb Kingston 667 DDR2 RAM || 4gb Kingston 667Mhz DDR2 RAM
Gigabyte 512mb 8800GTS (683/2150)
250gb Seagate HDD (ATA133) 7200rpm/16mb cache || 750gb SATA2 Seagate HDD
ASUS MW221U 22" Widescreen 2ms.
Logitech Z-5500D 5.1 Speakers
Creative X-fi Xtreme Gamer Fatal1ty edition

3DMark06 Score = 8524 (1280x1024)
Syphanx is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.