MY TEMPS!! help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 03-27-2004, 01:12 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Mar 2004
Posts: 75
Default MY TEMPS!! help

ok im just wondering about this thing i see on asus probe 2 um... i can look in the case and every one of my fans are running... my 6 case fans.. the cpu fan and the power supply fans... but in my asus probe 2 it says

power fan 0 and chasis fan 0 and after them it says monitor paused

... is this just how it is... cause im new to this asus probe 2 or is it not picking up those fans.. ??

my cpu temp is 42c and my mb temp is 21c... are these good temps ???

thanks, Eric

Aspire X-Alien Case(Red)
6 Green LED Fans
Aspire 420W power Supply
AMD Athlon XP Barton 2500+
Asus A7N8X-E Deluxe Mobo
Western Digital 160GB HD (SATA)
Samsung DVD-Rom
Lite-on DVD/RW
Kingmax 512MB DDR4300 PC3500
Ati Radeon 9600XT 128MB
SureShot is offline  
Old 03-27-2004, 01:42 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Mar 2004
Posts: 694

Try motherboard monitor 5. its more accurate than ASUS probe. You will need to uninstall ASUS probe when you get MBM5. It has some good features for fans. Try this link:

hercules_upw is offline  
Old 03-27-2004, 01:48 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Mar 2004
Posts: 694

One other thing, My motherboard only has a few sensors for fans. So, even though i have 5 fans i can only see 2 of them. I just rely on MBM5 to ensure my CPU temp is ok.

Cpu temps for me = 36 degrees C idle & 47 degrees full load
(i got to 47 degrees after 18 hours of prime95)
Lian Li Aluminum Case
Intel D975XBXK2R Mobo
Core 2 Duo E6700 CPU
EVGA 8800 GTS Video Card
Corsair XMS 2 x 1gig RAM
Zalman 9500 CPU cooler
hercules_upw is offline  
Old 03-27-2004, 07:55 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Mar 2004
Posts: 767
Send a message via AIM to Monster00

no... thats not it. The reason y u dont have a sensor for it is becuase those are only for if u hook it up to the 3 pin connector on the mobo.
Intel 2.8GHZ 800mhz FSB
Western digital 120 GB HD
Western digital 40 GB HD
Asus P4p800s motherboard
1280MB of ram
Xaser III Red and Blue case
Antec 550 watt PSU
BACK TO GOOD OLE CPU FANS(serious not kidding)
ATI readon 9800xt 256 MB
8x DVD burner
52X cd burner
Monster00 is offline  
Old 03-27-2004, 02:35 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Feb 2004
Posts: 56

yea u gotta make sure u plug the pin into the mobo. i have an asus p4p800 dex with 2 fan connectors. You just take the power connectors and stick them into the mobo. on mine, its on the right of the pci slots if ur holding the cpu up and pci slots down. two little white 3 pin connectors, make sure they are plugged into there. then the montior paused should go away and u should get a reading.
OrionGazer52 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:19 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.