Is my Q6600 simply bad? (quick reply needed.) - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-07-2008, 10:10 AM   #21 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: Is my Q6600 simply bad? (quick reply needed.)

you shouldnt be scared of high temps. these processors can run 80C+ 24/7 no problem.
__________________

__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 07-08-2008, 11:12 PM   #22 (permalink)
Over and Above Person
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 714
Send a message via MSN to Ric0h
Default Re: Is my Q6600 simply bad? (quick reply needed.)

Well according to the vid, I got 1.65 on core temp

and

1.136 on cpu z (but it moves alot, it goes up to 1.3)

I got the new 9700 zalman fan, but I still think am going to get the cpu exchange once it comes in.

Anyone know which way the fan should face? down (toward gpu) or up (towards the top of the case.)

I am getting a bit lower temps, but I am sure its becasue I did not applied thermal coumpound. Why? cause I will be getting the exchange and dint want the get the cpu dirty.)
__________________

__________________
ANTEC 900: Gigabyte Ga-Ep35-DS3P : THERMALTAKE (700 watts) :
4 GB G.SKILL 1000 mhz Intel Quad Core (Q6600)
ATI 4870 ARTIC COOLER FAN
WD 640 and 22x DVD burner
Ric0h is offline  
Old 07-08-2008, 11:19 PM   #23 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Is my Q6600 simply bad? (quick reply needed.)

...wow...
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 07-08-2008, 11:33 PM   #24 (permalink)
Over and Above Person
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 714
Send a message via MSN to Ric0h
Default Re: Is my Q6600 simply bad? (quick reply needed.)

Used prime95, and the highest it get its 75 on #1 core cpu
And 69-67 on CPU overall I guess...

Is this good or bad?

Note: this temps are with no thermal paste. Cause I will exchange this one for a new one.
I really fear there is something with this chip, cause it was open box. And today, I noticed that frys exchange group, don't even examine the product that is going to be exchanged, they just put a freaking orange sticker that gives you epilepsy, and then re-sell it, saying that they inspected it, and that it was working. -.-

Prob, would not go buy at frys again unless there is another q6600 for 179.99
__________________
ANTEC 900: Gigabyte Ga-Ep35-DS3P : THERMALTAKE (700 watts) :
4 GB G.SKILL 1000 mhz Intel Quad Core (Q6600)
ATI 4870 ARTIC COOLER FAN
WD 640 and 22x DVD burner
Ric0h is offline  
Old 07-08-2008, 11:53 PM   #25 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: Is my Q6600 simply bad? (quick reply needed.)

ok dude.. you need to slow down, and figure out what you're doing first off.. its a B3 stepping, which is you're first clue to return it. Secondly, if the VID is 1.65.. then thats rediculous and is wrong. and if its not, thats your second clue to return it. and thirdly, why would you apply a hsf without thermal paste.........
__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Old 07-09-2008, 12:42 AM   #26 (permalink)
Over and Above Person
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 714
Send a message via MSN to Ric0h
Default Re: Is my Q6600 simply bad? (quick reply needed.)

Quote:
Originally Posted by Peter.Cort View Post
ok dude.. you need to slow down, and figure out what you're doing first off.. its a B3 stepping, which is you're first clue to return it. Secondly, if the VID is 1.65.. then thats rediculous and is wrong. and if its not, thats your second clue to return it. and thirdly, why would you apply a hsf without thermal paste.........
1. no its g0 (but i will still return in, I see how they do open boxes.)

2. well i guess its wrong.(good I will return it anyways. +1)

3. yea its comes with the thermal compound, but dint want it to put it on since I was exchanging it.)
__________________
ANTEC 900: Gigabyte Ga-Ep35-DS3P : THERMALTAKE (700 watts) :
4 GB G.SKILL 1000 mhz Intel Quad Core (Q6600)
ATI 4870 ARTIC COOLER FAN
WD 640 and 22x DVD burner
Ric0h is offline  
Old 07-09-2008, 07:12 AM   #27 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Is my Q6600 simply bad? (quick reply needed.)

Show me a Screenshot of CPU-Z and CoreTemp..

(use the PrntScreen feature on ur keyboard to do a screenshot of your desktop)

Paste it into paint and save it as JPEG
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-09-2008, 07:41 AM   #28 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: Is my Q6600 simply bad? (quick reply needed.)

I don't see what the big fuss is. Yes it's running hot because it's using the stock cooler.

Even the worst g0 steppings will do 3+ghz with basically no effort at all...heck...even the B3's could do that.
__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 07-09-2008, 08:57 AM   #29 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Is my Q6600 simply bad? (quick reply needed.)

Quote:
Originally Posted by gurusan View Post
I don't see what the big fuss is. Yes it's running hot because it's using the stock cooler.

yeah, guru is right...that and the , um, lack of thermal compound.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 07-09-2008, 11:46 AM   #30 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: Is my Q6600 simply bad? (quick reply needed.)

yeah, please take a ss of coretemp and of the cpu-z screen for us. and you can clean the thermal paste off... and if you overheat the chip by not using thermal paste (which is completely possible) then you'll have a tough time convincing them to let you return it...
__________________

__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question on DLL. Reply needed asap ! drink25up Computer Networking and Internet Hardware 5 01-26-2008 07:32 PM
Quick reply needed regarding Q6600 and Gigabyte P35 DS3R jonny_uk New Systems | Building and Buying 14 11-23-2007 07:29 PM
quick question about thermal paste, please reply ASAP thanks. Snake64_009 New Systems | Building and Buying 2 07-05-2007 11:21 AM
I cannot post a quick reply siddanth3 New Systems | Building and Buying 1 05-25-2007 01:07 AM
Help! MSI-P6N-SLI-Platinum NO POST. Reply Quick! Slooch Hardware Repairs and Troubleshooting 0 04-23-2007 01:57 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.