My plans to OC my 6800Gt - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-30-2004, 03:57 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 82
Default My plans to OC my 6800Gt

Ok I jsut orderd my new PC with it I am getting a

EVGA 6800 GT wich I hear OC's very easliy to Ultra speeds

to ensure I get the most ou to fthis card I also got some

Arctic Silver Compound and this

http://www.newegg.com/app/ViewProduc...186-120&depa=0



So do you guys think I should be safe over clocking this card! have any of you done it what are your temps if you have!
__________________

__________________
www.shevalan.com
Braingoo is offline  
Old 09-30-2004, 04:04 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 515
Send a message via AIM to Nvidia fan boy
Default

I have and that will work nicely. Sorry though i dont have my temps yet.
__________________

Nvidia fan boy is offline  
Old 09-30-2004, 04:07 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 82
Default

this is my first atempt at OCing my video card I have done a few CPU's but never my video Im jsut glad to hear Im heading in the right direction. I did alot of homework to come up with this config.
__________________
www.shevalan.com
Braingoo is offline  
Old 09-30-2004, 04:07 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2004
Location: Potsdam NY, USA
Posts: 2,003
Send a message via AIM to AND_YOU_ARE Send a message via Yahoo to AND_YOU_ARE
Default

do you need a sensor to figure out your gpu temps? or is it some where in the bios?
__________________
Member of the right wing conspiracy theory.

X-Fire: andyouare1
AIM: plantagenet51

Ars Technica

Silent PC Review

Xtreme Systems
AND_YOU_ARE is offline  
Old 09-30-2004, 04:09 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 82
Default

Im not sure i was wondering that my self.

Do any of you know the Memory and clock settings for the 6800 Ultra!

Or at least ones safe enough for me to over clock this thing to for this setup.
__________________
www.shevalan.com
Braingoo is offline  
Old 09-30-2004, 04:19 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 515
Send a message via AIM to Nvidia fan boy
Default

When installing the cooler and arctic5 make sure you only put a thin layer of arctic5. Where as the sensor is concerned i dont know. You can use Mobo Monitor5 though and it will tell you. If you use Coolbits and hit auto detect it will OC to the fastest it will go but keeping it safe. If not then just OC at 5mhz a time untill it scrambles the colors on the desktop, or if your games are unstable.
__________________

Nvidia fan boy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.