My highest OC ever :-) - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-08-2005, 12:43 AM   #31 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

How hot is it running? Oh and these temps are with a bedroom temp of 50F..... so yea.....
__________________

c0rr0sive is offline  
Old 10-08-2005, 01:03 AM   #32 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

My 3200+ venice @ 2.5 runs at 37*C Idle and 59*C At FULL load with Stock HSF and no AS5 or any other thermal compound.
__________________

Flanker is offline  
Old 10-08-2005, 01:25 AM   #33 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

Thats not terribly hot.... I worry when mine hits 70C full load lol.... Mine would be atleast 70C idle with out the AC unit......... Anyways I think my overclock just showed signs of a corrupt windows or something..... MSN messenger crashs constantly, my USARobotics dial up modems driver keeps failing.... I don't know what to do.... I lowered my overclock back to there original settings for the past 5-6 months but things are getting worse..... :'(
c0rr0sive is offline  
Old 10-08-2005, 01:51 AM   #34 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

Well it appears to be very VERY bad memory.... Im going to be up most the night testing each stick on two different machines..... Hope i can find which stick is screwed up fast.... Well bye bye.....
c0rr0sive is offline  
Old 10-08-2005, 09:18 AM   #35 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 503
Default

Quote:
Originally posted by charles_scott
Thats not terribly hot.... I worry when mine hits 70C full load lol....
Hahaha lol if my system was hitting those temps I would be running around the room like a headless chicken (after shutting the computer down).
__________________
Intel Core 2 Duo E6400 *Cooled with Thermaltake Mini-Typhoon* || Intel Quad Core Q6600
Gigabyte GA-965P-DS3
2gb Kingston 667 DDR2 RAM || 4gb Kingston 667Mhz DDR2 RAM
Gigabyte 512mb 8800GTS (683/2150)
250gb Seagate HDD (ATA133) 7200rpm/16mb cache || 750gb SATA2 Seagate HDD
ASUS MW221U 22" Widescreen 2ms.
Logitech Z-5500D 5.1 Speakers
Creative X-fi Xtreme Gamer Fatal1ty edition

3DMark06 Score = 8524 (1280x1024)
Syphanx is offline  
Old 10-08-2005, 09:35 AM   #36 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

Meh i dont really worry till it hits 70C for a stupid reason.... Anyways its getting close to 70C right now full load because im in a rather warm room compared to the cooled room, and im trying to find out whats wrong with my system other than windows going corrupt on me..... Think my PSU is starting to give up on me because all the fans/lights/drives on one of the lines are now completly dead......
c0rr0sive is offline  
Old 10-08-2005, 02:09 PM   #37 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

Quote:
Originally posted by Syphanx
Hahaha lol if my system was hitting those temps I would be running around the room like a headless chicken (after shutting the computer down).
Haha, seriously. If mine hit 70*C I'd pull the power cord.

Yea dude, 70*C is failing temp, thats whats causing your system problems.

59*C is freakin hot for a 3200+ Venice, non-overclocked, it runs at 33*C Idle and 47*C load. I need to get that AS5 on it...
Flanker is offline  
Old 10-08-2005, 09:40 PM   #38 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

70C may be considered a failing temp to you, but it was hitting that full load in a very warm room compared to my air conditioned room, and it was in that warm room that i finaly got it to work again. I just have to find out exactly what caused the problems, something on here started to go corrupt along with windows which caused my modem drivers to fail, and im thinking my PSU was starting to give out.....
c0rr0sive is offline  
Old 10-08-2005, 09:53 PM   #39 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

70*C in a cool, or warm room is failing temp...I don't understand the argument you're making. If a CPU is heating up to 70*C its gonna fail...
Flanker is offline  
Old 10-08-2005, 10:15 PM   #40 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

>_> Its just dangerous at that temp ya ask me, it don't completly fail unless its being ran at the temp for prolonged periods of time...... But it is working fine right now.... Going to order a new PSU before i raise the overclock back to them levels because my current one nearly died on me...
__________________

c0rr0sive is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.