Is my current PSU good? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-05-2005, 05:10 PM   #1 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default Is my current PSU good?

I was just wondering if my current PSU is good enough to run my 64bit system.
+3.3V = 26.0 Amp
+5V = 32.0 Amp
+12V = 13.0 Amp
-5V = 00.5 Amp
-12V = 00.8 Amp
+5Vsb = 02.0 Amp

It has a total of 420 Watt's I just dont think i have enough Amp's for each rail....
__________________

c0rr0sive is offline  
Old 03-05-2005, 05:14 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Athlon 64s are recommended to run on no less than 18 amps on the 12 volt rail.
__________________

__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 03-05-2005, 05:17 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

Crap that sucks.... Maybe thats why im getting an error every now and then on the Prime95 test....
c0rr0sive is offline  
Old 03-05-2005, 05:36 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2004
Location: Potsdam NY, USA
Posts: 2,003
Send a message via AIM to AND_YOU_ARE Send a message via Yahoo to AND_YOU_ARE
Default

13amps on the 12v rail? That is very low. The other two rails seem fine ( 5v, 3.3v). How many other pieces of hardware do you have in there, like optical drives, hard drive, fans and anything else?

I have a 550w Antec psu with the following rails of:

5v : 40amps
12v : 36amps
3.3v : 36amps

Your 12v rail doesnt seem to be high enough. I would suggest looking in your bios and finding out if your 12v rail is indeed 12v. Check your other rails as well. If they are not very close to what they should be I would suggest getting a new psu.
__________________
Member of the right wing conspiracy theory.

X-Fire: andyouare1
AIM: plantagenet51

Ars Technica

Silent PC Review

Xtreme Systems
AND_YOU_ARE is offline  
Old 03-05-2005, 05:36 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 611
Default

Get a new Power suppy
__________________
AMD Newcastle skt 754 3000+
Elitegroup 755-A2 ATX motherboard
512 DDR RAM
120 gig PATA Hard drive
128 mb AGP 8x ATI Radeon 9250
300 watt 12 volt psu
Antec SLK 1600 case
emeraldice is offline  
Old 03-05-2005, 05:42 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

I have checked my BIOS and it is indeed a 12v, and im running **** loads of parts, 3 optical drives 2 HDD's, and 10 fans.
c0rr0sive is offline  
Old 03-05-2005, 05:56 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 435
Default

ive got 13 on the 12v too

crappy raidmax psu's
chrisgill369 is offline  
Old 03-05-2005, 05:57 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2004
Location: Potsdam NY, USA
Posts: 2,003
Send a message via AIM to AND_YOU_ARE Send a message via Yahoo to AND_YOU_ARE
Default

I am really surprised that you are able to run all of that with a 12v rail only at 13amps. Fans run on 12v. I am not sure what the optical drives or hard drives run on, maybe a combination of both 12v and 5v.

Are you sure that your voltage rails are where they should be, it was hard to understand from your last post. Yours should be similar to this.

My 12v is at 12.16v, 5v at 4.959, 3.3v at 3.269v.

If the actual voltages are not near what they should be a that rail, then our system wont be getting the power it needs.

I am really surprised you can opperate with only 13amps on your 12v rail.

Even my old 400w psu has 18amps on the 12v rail.

With your other rails and their amps much higher I think there is somethign wrong with your psu. I would suggest that you look for a new one.
__________________
Member of the right wing conspiracy theory.

X-Fire: andyouare1
AIM: plantagenet51

Ars Technica

Silent PC Review

Xtreme Systems
AND_YOU_ARE is offline  
Old 03-05-2005, 07:15 PM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

My 12v rail runs at 11.98v And the Optical drives are a combo of 5 and 12, Just gotta love them Raidmax PSU's that come with the case, atleast im not trying to run off of my old 180 watt PSU....
c0rr0sive is offline  
Old 03-06-2005, 05:02 AM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 435
Default

rofl yours is a raidmax too. Can people suggest some links to PSU's that arent too expensive but will have good rails?

Antec any good ?
__________________

chrisgill369 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.