Is my cpu over clockable? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-09-2006, 08:58 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 52
Default Is my cpu over clockable?

I run a Intel pentium 4 2.8 gghz, my system is liquid cooled. What would a safe (limited damage) overclocking speed.
__________________

__________________
My mac:

# 2.16GHz Intel Core 2 Duo
# 1GB 667 DDR2 SDRAM - 2x512MB
# ATI Radeon X1600 with 256MB VRAM
# 250GB Serial ATA drive
# 20-inch TFT display
# 8x double-layer SuperDrive (DVD±RW, CD-RW)
# AirPort Extreme
# Bluetooth 2.0
muppetman2000 is offline  
Old 08-09-2006, 09:58 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,246
Default

Might help if we had your motherboard make and model.
__________________

WorldIndustries is offline  
Old 08-09-2006, 09:58 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 52
Default

i don't know it, how can i find out?
__________________
My mac:

# 2.16GHz Intel Core 2 Duo
# 1GB 667 DDR2 SDRAM - 2x512MB
# ATI Radeon X1600 with 256MB VRAM
# 250GB Serial ATA drive
# 20-inch TFT display
# 8x double-layer SuperDrive (DVD±RW, CD-RW)
# AirPort Extreme
# Bluetooth 2.0
muppetman2000 is offline  
Old 08-09-2006, 10:03 PM   #4 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

A program called CPU-Z will tell you.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 08-09-2006, 10:09 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 52
Default

it is the RS300 - SB200
__________________
My mac:

# 2.16GHz Intel Core 2 Duo
# 1GB 667 DDR2 SDRAM - 2x512MB
# ATI Radeon X1600 with 256MB VRAM
# 250GB Serial ATA drive
# 20-inch TFT display
# 8x double-layer SuperDrive (DVD±RW, CD-RW)
# AirPort Extreme
# Bluetooth 2.0
muppetman2000 is offline  
Old 08-09-2006, 10:12 PM   #6 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default

get everest home it will tell you all this. just google it and find a download.
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 08-10-2006, 12:24 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 438
Default

If you dont know how to check your hardware would you really want to risk your computer? Read a FEW (more then 1) tutorials on ocing and what temps are good and bad. I would suggest that bf doing any alteration in bios.
__________________

harley3344 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.