!!!My computer fans are making loud noises - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-28-2003, 11:55 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 3
Unhappy !!!My computer fans are making loud noises

have recently (January 2003) brought this new computer and it was working fine and then something happened and the technitions restarted my pc. now It is making funny noises, they said it was nothing and that it would go away but it's getting louder. My bro brought the same pc and you can hardley hear it running yet mine you can here all over the house.

opened up my pc and the loud sound/fan is coming from the one attached to the mother board and which seems to be attached to something (could be the processor thing...Not quite sure lol)
anyone know any solutions???

fter listening more carefully they both sound the same ( are making the nose) someone else suggested they might be spinning to fast..does anyone have any ideas.........Plz help because I need the computer to stay alive.
__________________

kennynightmare is offline  
Old 01-04-2004, 11:45 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 87
Send a message via AIM to radguy
Default

If it is the CPU fan that you are talking about... one option is to buy a new Fan. What type of proccesor are u using?
__________________

__________________
<b><center>|My Current System ( till i get more money)|</center></b><p>
Ahanix Platinum XP Case (Modded)
S-ATA 80GB HD 7200 RPM
52X48X52 CDRW
16X DVD+r/-r
512 (2 x 256) PC 3200 DDR Ram 400 mhz
CP technologies i865APE Mainboard (ya i kno nobody has heard of it)
p4 2.66 800mhz WITH HT oc\'ed to 2.99ghz
geforce fx 5200 128 mb agp 8x (ya i kno bottom of the line but i oc\'ed it the best i could)
Windows XP Home Edition SP2 (SP2 in my opinion sucks when you first get it)
Realtek AC97\' Onboard Audio
JMW 17\" Flat \"Screen\" (not panel) Monitor
P4 Approved 450 Watt power supply

Im doing ok for a 15 year old, rit?
http://www.ratemypc.net/pictures/img40c64cbc90148.jpg
radguy is offline  
Old 01-04-2004, 12:21 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 620
Default

It's probably the chipset fan, if it's the small fan attached to the motherboard.

These fans fail sooner than most. I'd call the place where you had it serviced and try to get that fan checked out/replaced.

Also, make sure there are no wires tocuhing the fan blades.
__________________

CPU - P4 2.4C, 800FSB W/HT - CONSERVATIVELY OC\'ED
MOBO - GIGABYTE GA-8KNXP 2.0 875P CHIPSET/DUAL BIOS VER. FE
RAM - 1GB (2X512) OCZ PC3200 REV 2, 400MHZ 2-3-3 6
VID CARD - ASUS RADEON 9600XT 128MB W/VIVO
FLOPPY - SAMSUNG 1.44M
HDD - MAXTOR 120GB 7200RPM ATA133 EIDE W/8MB BUFFER
DVD - LG GDR8162B 16X IDE DVD ROM
PSU - ENERMAX EG465P-VE FC 460 WATT
VANTEC VP4-C7040 AEROFLOW HS/FAN
5 X VANTEC STEALTH 80MM CASE FANS
Bleep is offline  
Old 01-04-2004, 12:47 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 52
Default

My PSU was making alot of noise and I would hit it and it would stop.
I dont suggest you try that though, thats just how I fix things around here. All I did was blow out the PSU with an air compressor and then I oiled the fan. Noise gone...
__________________
\"And thats the way it was...\"

<newpc>
550watt PSU w/ 2 LED Fans
X-Viper Case
NFII Infinity Ultra Mobo
</newpc>
Rasker is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.