my 7900GS - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-21-2006, 03:58 PM   #21 (permalink)
MechEng Extraordinaire
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,027
Send a message via AIM to cwiz
Default

Quote:
Originally posted by Pepsiboy700
Nitestick I am going up against you now. Concidering I just got my x2 3800 now which is at 3ghz. My ram is slower though. DDR 400 with 2.5-3-3-6. I could overclock the ram though and let timings flail around. My 7900 gs is volt modded and oc'ed to 700/1650. I have to run 3dmark soon!
how did you get your 3800 up to 3GHz !?!?!?:amazed:

Edit: woops, didnt realize it was a 4000
__________________

__________________
Change the world
upgrading...
PS3 -> Folding as we speak Team# 64582
cwiz is offline  
Old 12-21-2006, 04:17 PM   #22 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

no the x2 3800 is at 3ghz. It was a very early one I had bought off of a co-founder of xtremesystems.org and it does it fine. I could push the memory way higher with some mods but I can wait till weekend. I will also be getting new ram so this will be a heated battle.
__________________

__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Old 12-21-2006, 10:56 PM   #23 (permalink)
WOOOOOOOO
 
bobojuice's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Miami
Posts: 818
Send a message via AIM to bobojuice Send a message via Yahoo to bobojuice
Default

So what would be safe temps for this thing?
__________________
Quote:
Originally Posted by Norcent
It would be bad if you had a divorse over something stupid like batteries.
LETS DANCE!!!
bobojuice is offline  
Old 12-22-2006, 04:23 AM   #24 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

anything at which it doesn't artifact or is still below the core threshold temp.

edit: any suggestions on a cooler? i'm thinking of one of the AC silencers, that accelero thing (yeah good memory ) or a VF700/900. at the moment i'm leaning more to the silencer.
Nitestick is offline  
Old 12-22-2006, 07:55 AM   #25 (permalink)
MechEng Extraordinaire
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,027
Send a message via AIM to cwiz
Default

i think u should post a atitool artifact scanner pic w/ 300+ minutes of error free scanning... for authenticity
__________________
Change the world
upgrading...
PS3 -> Folding as we speak Team# 64582
cwiz is offline  
Old 12-22-2006, 11:18 AM   #26 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

i didn't say it was rock stable. i haven't tested that long. it seems stable for at least half an hour which is frankly as long as i could bear testing (combination of gaming, 3dmark and artifact scanning). personally i don't care if it's not rock stable. unlike my cpu the gpu is not going to have long stressfull periods. i highly doubt i would ever game for 2-3 hours straight let alone 5.
Nitestick is offline  
Old 12-22-2006, 11:26 AM   #27 (permalink)
WOOOOOOOO
 
bobojuice's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Miami
Posts: 818
Send a message via AIM to bobojuice Send a message via Yahoo to bobojuice
Default

So, what is the core threshold temp, or how can i find out?

Also, im getting different readings from atitool and 3dmark. For instance, when im at 600 in atitool 3dmark shows 621. So which one is right?

And whats a good stress test i can run on my card?

Sorry for all the nub questions. Thanks.
__________________
Quote:
Originally Posted by Norcent
It would be bad if you had a divorse over something stupid like batteries.
LETS DANCE!!!
bobojuice is offline  
Old 12-22-2006, 11:36 AM   #28 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

3dmark is a relatively good stress test however it leaves you to determine instability yourself. the atitool artifact scanner is pretty "nub" firendly. ok so perhaps i got a bit excited about the memory clock before. 880 doesn't seem quite stable, though i put it to 850 for testing purposes at the moment (can't be bothered determining a new max) and i've been artifact scanning for 15 minutes at 600/850 without a hiccup.

edit: sorry i didn't answer all of your questions. trust what you set the clock speed to be in atitool as being accurate. 3dmark is frequently inaccurate, my friend's brother's 7900gt is apparently 0MHz/0MHz according to 3dmark. the threshold temp should be something like 130 degrees.
Nitestick is offline  
Old 12-22-2006, 11:50 AM   #29 (permalink)
WOOOOOOOO
 
bobojuice's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Miami
Posts: 818
Send a message via AIM to bobojuice Send a message via Yahoo to bobojuice
Default

I dont think i can get near you guys on your memory rate, however i was able to run 3dmark 03 and run my system at 635 core clock for about half an hour an hour before it crapped out on me. I didnt really get to play with it much, but i was running it for a few hours on 600/800 without any problems. I actually didnt start seeing artifacts till about 640. I gotta double check the memory frequency and see how high i can take it before it dies.

Edit: Yeah, i'd figured it was a problem with 3dmark. I was benching at 635 and it told me i was running at 651, so i was kinda wondering. So far the hottest its gone up to is about 65 from what i've seen. I'll have to see about getting some ramsinks, tried tigerdirect last night but the people looked at me like i was an alien when i asked them.
__________________
Quote:
Originally Posted by Norcent
It would be bad if you had a divorse over something stupid like batteries.
LETS DANCE!!!
bobojuice is offline  
Old 12-22-2006, 11:55 AM   #30 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

i'm disadvantaged though, living in australia being that it's also summer here. it would probably help if we had air conditioning here, not to mention insulation in the right places :amazed:. i bet i could get a fair bit higher by removing my side panel and having my lounge room pedestal fan blow on the card. i've knocked 10 degrees off just by removing the front door (TT Soprano) and blowing the fan at the front. so far this is going strong at 34 minutes artifact free. i would try some more clock speed but i don't want to have to start the scan again if i overdo it.
__________________

Nitestick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.