micro ATX on ATX case? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-11-2004, 01:21 AM   #1 (permalink)
mRk
True Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 117
Default micro ATX on ATX case?

Would it work? I'm a total newb.
__________________

mRk is offline  
Old 04-11-2004, 03:49 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 767
Send a message via AIM to Monster00
Default

im not really familer with them.. but since there micro, they have less power. If you want to use it on a regular PC then it wont work. Since it wont have enough power. But i mean maybe if ur good with metal, u can make somthing or customize ur case so u can put 2 in there? but i mean why would u put 2 in there if u can get 1 big one when it has more wattage? Also what are u going to use it for anyway?
__________________

__________________
Intel 2.8GHZ 800mhz FSB
Western digital 120 GB HD
Western digital 40 GB HD
Asus P4p800s motherboard
1280MB of ram
Xaser III Red and Blue case
Antec 550 watt PSU
BACK TO GOOD OLE CPU FANS(serious not kidding)
ATI readon 9800xt 256 MB
8x DVD burner
52X cd burner
Monster00 is offline  
Old 04-11-2004, 04:11 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937
Default

yes that will be ok. standard ATX case have screw holes for microATX mobos. it's basically just the same holes as ATX, but shorter. the hole locations overlap.
ekÆsine is offline  
Old 04-11-2004, 06:37 AM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 408
Default

if i got your question correctly, ure asking whether it would fit right? well, my answer is that it fits, micro atx is smaller than an atx, so yeah, itd do ok
cheerios is offline  
Old 04-11-2004, 01:46 PM   #5 (permalink)
mRk
True Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 117
Default

So the AGP card and the PCI cards would line up with the ATX case right? I want to get a new case (X-Dreamer II) but i have a micro ATX mainboard, and i was wondering if it would fit into the case. I noticed that the mouse, keyboard, and those other stuff's holes don't match up to the case. Could I just cut out that piece of metal somehow?
__________________
AMD Athlon64 3000+ (venice core)
DFI LanParty UT nF4-D
1GB Cosair RAM
eVGA Geforce 6600GT
SB Audigy 2 ZS
80GB Seagate Barracuda
Windows XP Pro
mRk is offline  
Old 04-11-2004, 02:14 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 33
Default

yes everything will work fine, i even fit a full tx mobo into a mini=atx case, they are all the same except the micro atx dont have as many pci slots, so its shorter, gl
rgschaef is offline  
Old 04-11-2004, 02:24 PM   #7 (permalink)
mRk
True Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 117
Default

Thanks for the help!
__________________
AMD Athlon64 3000+ (venice core)
DFI LanParty UT nF4-D
1GB Cosair RAM
eVGA Geforce 6600GT
SB Audigy 2 ZS
80GB Seagate Barracuda
Windows XP Pro
mRk is offline  
Old 04-11-2004, 06:10 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937
Default

everything should line up with the same IO shield as an ATX motherboard. if you have to cut something that means you have it installed incorrectly. some cases make a tight fit with the motherboard so be careful not to damage it.

Quote:
Originally posted by mRk
Could I just cut out that piece of metal somehow?
__________________

ekÆsine is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.